Hlavní obsah

Nervy pochodují, trenér výjimkou není. Jsme první, ale špatní, neovládl se Vrba

Nervy v Plzni pochodují. A moc. Ligový lídr sice zlomil mladoboleslavský komplex a už jen dvě výhry ho dělí od mistrovského titulu, jenže ve druhé půli se zase trápil. Jakoby na trávník znovu dolehl slávistický syndrom, jakoby i ty nejzkušenější Vrbovy svěřence zase ochromil strach, aby se snad dva týdny starý kolaps neopakoval a oni o tři body nepřišli. Vysvětlení? „Jsme špatně připravení, klidně si napište, že je to o kondici,“ soptil plzeňský kouč Pavel Vrba po nevinné otázce, jež po zápase padla a chtěla na něm vysvětlení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

I plzeňský trenér Pavel Vrba má nervy napjaté k prasknutí.

Článek

Trpěl, to se ví. I jemu se musely ve druhé půli honit hlavou reminiscence na zápas se Slavií, v němž jeho tým přišel v samém závěru o výhru, jež se mu přímo vnucovala. Mít teď o ony dva body víc, mohla by si jeho Plzeň dovolit ve třech závěrečných ligových kolech ten luxus, že by dvě utkání prohrála a bez ohledu na výsledky druhé Sparty by primát přesto získala.

„Takhle musíme vyhrát dvakrát,“ uvědomil si plzeňský trenér Pavel Vrba po mukách, které si ve druhém poločase zápasu s Mladou Boleslaví prožil. Anebo vyhrát jednou a dvakrát remizovat, sluší se dodat.

Fotbalisté Plzně se radují z branky proti Mladé Boleslavi, ale nakonec je ani třígólové vedení od nervů neuchránilo.foto: ČTK/Petr Eret

Jenže dosáhnout na vnucující se vítězství je s blížícím se závěrem pro Plzeň čím dál tím těžší. A ani tříbrankové vedení na tom nic nemění, což sobotní duel s Mladou Boleslaví znovu potvrdil.

Stačí jedna trefa soupeře. Korigující gól, jímž plzeňské vedení sníží. Podobný tomu, jaký dal čtvrthodiny před koncem Řezníček.

V tu ránu je vedoucí celek posedlý strachem. Neschopný pokračovat ve výkonu, jímž do přestávky soupeře válcoval. Celý ztrémovaný a nervózní. Ustrašený až běda.

I proto přijde moment, kdy Limberský čtyři minuty před koncem nesmyslně vystřelí, namísto toho, aby v poklidu balón rozehrál, takže domácí dirigent Horváth je nucen zahrát si na volejbalistu, sáhnout si na balón a po druhé žluté putuje předčasně pod sprchy. Pro Plzeň ztráta přímo děsivá, která pochopitelně nervozitu umocňuje a nervy šponuje k prasknutí.

Trenér Pavel Vrba ve druhýách poločasech vyloženě trpí.foto: Právo/Petr Hloušek

„Klidně si napište, že je to o kondici. Od šestačtyřicáté minuty je to o kondici,“ reaguje popuzeně plzeňský trenér Pavel Vrba na dotaz, čím si vysvětluje výkon svých svěřenců v druhých poločasech posledních zápasů a obavy a strach, jež je mění k nepoznání.

V týdnu podobné tvrzení resolutně odmítl, po zápase s Mladou Boleslaví hledal příčiny v hlavách svých hráčů. Jenže ta otázka ho nadzvedla...

„Prostě jsme špatně připraveni. Uhráli jsme ,pouze´ 63 bodů, ale všichni ostatní jsou připraveni lépe. Jsme první, ale jsme špatní. Je to tedy určitě v tom, že druhé poločasy nezvládáme kondičně,“ sršel z Vrby sarkasmus.

Nervy prostě v Plzni pochodují. A ani trenér není výjimkou.

Reklama

Související témata: