Hlavní obsah

Chovanec by měl jít před diciplinárku, neztratil Horváth humor ani po vyloučení

Zdeněk PavlisSport.cz

Pomalu už jen on zachovává v nervózní plzeňské kabině klid a nadhled. Pouze kapitán ligového leadera Pavel Horváth dovede bez emocí, s humorem a hlavně bez pocitu ataku skrývajícího se za kladenými otázkami pojmenovat příčiny, proč se vedoucí tým tabulky ve druhých poločasech pravidelně trápí a strachuje o výsledek. A to přesto, že v partii 27. kola proti Mladé Boleslavi musel po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště a ve finiši za titulem bude týmu chybět.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský kapitán Pavel Horváth po vyloučení v zápase s Mladou Boleslaví bude mít klid a čas na to, aby doléčil zranění.

Článek

Proti Mladé Boleslavi jste po přestálých  problémech se svalovým úponem nastoupil a svůj tým k výhře dovedl, takže komplex Mladá Boleslav jste zlomili. Jenže čtyři minuty před koncem jste musel po volejbalovém zákroku z placu. Pak jste se na spoluhráče moc a moc rozčiloval...

Hlavně na Limberského, protože vystřelil, místo aby balón rozehrál do strany a my ho měli pod kontrolou. Střela to byla sice krásná, ale my byli bohužel špatně postavení a nepočítali jsme s ní.

Přesto jste si asi na volejbalistu hrát nemusel, když už jste v samém úvodu zápasu vyfasoval po zákroku na Chramostu žlutou kartu.

To nebyl volejbalový zákrok, já předvedl celou gymnastickou sestavu. Chtěl jsem balón odehrát nejprve nohou, pak hlavou, ale protože trochu zaplaval, přišla na řadu reflexivně ruka. A to jsem se ještě obával, abych se nenatahoval moc a neobnovilo se mi zranění. Sáhl jsem si na míč a nic jiného než druhá žlutá následovat nemohla.

Teď budete ovšem Plzni minimální v dalším kole v Teplicích chybět. Asi dost muka...

Doléčím alespoň zranění, společně s Bakošem, který pro změnu dostal čtvrtou žlutou, pojedeme do Teplic jedním autem, pustíme si písničky a budeme mančaftu držet palce. Co jiného také můžeme dělat?! Hokej už se svým slovenským spoluhráčem budu těžko rozebírat!

Myslíte, že bez vás Plzeň zápas zvládne? Že v druhém poločasu neodejde tak, jak to bývá v posledních zápasech zvykem? Ostatně, kde je podle vás příčina, že po změně stran zápasy nezvládáte a o výsledky se strachujete?

V pohodlnosti. Nemáme už tak stoprocentní přístup ani k defenzivě, ani k ofenzivě, neobětujeme se tolik, jako v prvním poločase, šetříme krokem a necháváme aktivitu soupeři a sami naopak aktivní nejsme.

Pavel Horváth musel po druhé žluté kartě ze hřiště, přesto mu diváci tleskali. A on tleskal jim...foto: Právo/Milan Malíček

Trenér Vrba regoval popuzeně, když padl dotaz, zda snad důvodem nemůže být kondice...

To tedy rozhodně ne. I když možná o přestávce tráva malinko povyroste a nám to běhá pomaleji.

Humor a vtip neztrácíte. To tolik věříte, že Plzeň získá titul?

Určitě jsme k němu blíž než před zápasem s Mladou Boleslaví. Jisté je, že skončíme nejhůř druzí a od toho se můžeme odrazit.

Před sedmadvacátým ligovým kolem se nechal letenský trenér Jozef Chovanec slyšet, že by si klidně vsadil na to, že titul získá jeho Sparta. Vsadil byste se po sedmadvacátém kole i vy, že primát poputuje do Plzně?

Pepa by měl jít před disciplinárku, protože my máme sázení zakázáno.

Byla to čistě hypotetická otázka a červený svazový telefon pro fotbalové bonzáky nebyl v dosahu. A ani teď k dispozici není...

Samo sebou že bych si vsadil na nás.

A co třeba takový Pavel Nedvěd, který za vámi přišel po zápase s Boleslaví do šatny?  Před zápasem tvrdil, že je rozpolcený a neví, zda fandit Plzně, kde vyrostl, nebo Spartě, kde prožil řadu krásných let. Svěřil se alespoň vám, komu primát přeje?

To tedy ne. Přišel do šatny a pravil, že to byl pěkný fotbálek, takže jsme ho asi trochu pobavili. Pro kluky bylo určitě příjemné vidět takovou hvězdu v naší kabině.

A pro vás?

Znám se s ním  dlouho, měl jsem tu čest ho poznat, když ve Spartě začínal. Pozdravil jsem se s ním, okoukl ho a musím uznat, že má i teď , kdy už dva roky nekope, trochu lepší postavu než já. Ale jen o malinko.

Reklama

Související témata: