Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Olomouc 2:1Bohemka otočila zápas s Olomoucí a dostala se před ni na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Přikryl 0 : 1
36. Kučera (vlastní) 1 : 1
69. Škoda 2 : 1

PRAHA

Čtvrtá Olomouc měla v tabulce dva body k dobru na sedmé Bohemians a ve vzájemném utkání na jejich hřišti chtěla odstup minimálně udržet. Fotbalistům Sigmy však jejich záměr nevyšel. Byli aktivnější, měli víc šancí a vedli - přesto nakonec prohráli. Klokani stejně jako v posledním domácím duelu s Mladou Boleslaví skóre otočili a díky třem bodům za výhru 2:1 se sami vyhoupli na čtvrtou příčku před svého soupeře.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Škoda z Bohemians 1905 se raduje.

Článek

Po třech dnech se fotbalisté Olomouce znovu vrátili do vršovického Edenu, který ve čtvrtek při jejich pohárovém duelu fanoušci Slavie málem zdemolovali... Sigma si však žádné obavy nepřipouštěla, na začátku zápasu byla mnohem aktivnější a nebezpečnější než v azylu hrající klokani.

Brzy začaly na konto hostů přibývat šance. Doležal z úhlu netrefil odkrytou branku, Janotka napálil přímý kop jen do zdi. Navrátilovu střelu pak stačil Nikl tečovat aspoň na tyč. Hlavičkující Petr trefil břevno, takže sbírka razítek na brankové konstrukci byla kompletní. Sigma však okamžitě vrátila míč do šestnáctky a na tento útok už klokani ve 29. minutě zareagovat nestačili. Přikryl se neukvapil a střelou k tyči otevřel skóre. Byl to tak trochu historický gól, protože do té doby Hanáci na hřišti Bohemians neskórovali déle než deset let... Bohemce však stačilo k vyrovnání málo. O sedm minut později odcentroval Ibragimov a olomoucký kapitán Kučera tísněný Škodou nasměroval míč do vlastní sítě.

Na začátku druhého poločasu se Hanáci vrátili ke svojí aktivitě a málem byli odměněni. Petr zblízka hlavičkoval v další tutovce, jenže brankář Sňozík předvedl výtečný zákrok a vyrazil míč na roh. Klokani byli znovu efektivnější. Střídající Hartig hlavou přihrával, brankář Blaha zůstal nepochopitelně přikovaný na čáře a důrazný Škoda se z hranice malého vápna gólu přece jen dočkal. Tentokrát i velmi efektně, protože střílel přes hlavu zády k brance.

Byl to gól vítězný, takže Hoftychův tým se po spanilém jarním marši vyhoupl již na čtvrtou příčku ligové tabulky. Sňozík se totiž blýskl i v samotném závěru, kdy Hořavův technický lob znovu bravurně vyrazil a výhru v utkání o šest bodů uhlídal.

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 2:1 (1:1)
Branky: 36. vlastní Kučera, 69. Škoda - 29. Přikryl. Rozhodčí: Adámek - Čecháček, Szarowski. ŽK: Hartig - Vepřek. Diváci: 2614.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Bartek - Moravec, Sedláček, Kraus (38. M. Nešpor), Štohanzl (87. Lukáš) - Ibragimov (67. Hartig), Škoda. Trenér Pavel Hoftych.
Olomouc: Blaha - Janotka, Kučera, Koutný, Vepřek - Rossi - Přikryl (67. Bajer), Navrátil (79. Tomeček), Hořava, Petr (67. Šultes) - Doležal. Trenér Zdeněk Psotka.

Reklama

Související témata: