Hlavní obsah

Ústí - Příbram 0:3Ústecký Vorel chybami pomohl Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Wágner 0 : 1
43. Koukal 0 : 2
90. Papšys 0 : 3

TEPLICE

Ústecký gólman Michal Vorel dal během čtyř minut první půle prakticky razítko na sestup svého klubu. Nejprve se zbytečně rozčiloval, ač asistent sudího jasně křikl: „Hraj!“ v momentě, kdy se zdálo, že míč už je za čárou, a krátce na to hrubě podcenil Koukalův trestný kop z pětatřiceti metrů. Příbram nakonec porazila Ústí v jeho teplickém azylu 3:0 a v tabulce o dva body přeskočila Brno, je čtrnáctá.

Článek

Úvod utkání odpovídal aktuálnímu postavení obou celků v tabulce. Poslední, který už nemá moc šancí na záchranu, vzdoroval útočným snahám předposledního, který ještě dýchá. Společné měly oba týmy jedno - dát tři přesné přihrávky v řadě, byl neřešitelný problém. Pojem přesná finální přihrávka už vůbec ve slovníku vůbec nemají.

Ústí, které hraje domácí duely v teplickém azylu, pozvolna převzalo iniciativu a víc se tlačilo k Hruškově brance, ale Jindráčkovu střelu příbramský gólman vyrazil na roh a Lamešič, který byl před ním úplně sám, mu dal jen oblouček do rukavic. Hosté se k Vorlovi chovali velmi uctivě a vůbec se nepřibližovali k jeho šestnáctce. Výjimkou byla 20. minuta, kdy se do šestnáctky prokličkoval P. Pilík, ale branka mu byla malá.

Příbramští jako by si uvědomili, že pouhé bránění k bodům nepovede a pouštěli se stále častěji k ústecké šestnácte, ale před ní jako by zapomněli, proč se tam vlastně vydali. A tak si znovu vzalo slovo Ústí. V rozmezí dvou minut na malém vápně pálil Jindráček dvakrát za sebou jen do nohou obránců a Krbečkovu hlavičku ze dvou metrů Hruška zázračně vytáhl nad břevno.

Po dalších minutách fotbalové zmaru si udělal P. Pilík opět slalomové tyče z obránců Ústí, ale Koukal po jeho přihrávce ve stoprocentní šanci přestřelil! Ve 40. minutě však dostihl Klesa míč na hranici brankové čáry, zatímco Vorel křičel, že míč už byl v zámezí, Wágner míč uklidil hlavou do sítě. Vorel e pak musel červenat, když mu Koukal zakroutil trestný kop z téměř pětatřiceti metrů do levého horního rohu jeho branky.

Také úvod druhé půle patřil domácím, ale ti několikrát přihráli na kopačky hostí, kteří ovšem s výhodou nedokázali smysluplně naložit. V pohodě si ale hlídali svoji polovinu, na které se Ústí zoufale trápilo, bez jakékoliv šance cokoliv vymyslet a zúročit územní převahu. Jediným výsledkem byla Krbečkova hlavička, kterou opět zlikvidoval vynikající Hruška.

S přibývajícími minutami domácí čím dál tím víc propadali letargii a udeřit mohli hosté. Pleško prošel středem hřiště, vyslal do brejku Klesu, ale ten se zbytečným váháním nechal připravit o míč dobíhajícím obráncem. Příbram se snažila dohrát zápas na půlce soupeře. V 84. minutě střílený centr Klesy napálil Wágner do břevna. Míč se odrazil na čáru nebo těsně za ni, což nikdo přesně neviděl. Oba týmy přestali hrát. Hosté se domáhali gólu, domácí mlčeli, tak sudí vyřešil situaci neuvěřitelně - míčem rozhodčího.

V nastaveném čase pak přidal třetí gól hostů Papšys, který nikým neohrožený neměl problém uklidit míč do sítě. Dal tak pečeť na výsledek a nejspíš i na sestup Ústí do nižší soutěže.

FK Ústí nad Labem - 1. FK Příbram 0:3 (0:2)
Branky: 40. Wágner, 44. Koukal, 90.+3 Papšys. Rozhodčí: Paták - Jiřík, Štěrba. ŽK: Vrtělka - Plašil, Tarczal, Papšys. Diváci: 458.
Ústí n.L.: Vorel - Stožický, Džuban, Valenta (63. Veverka), Dvořák - Doležal (46. Volek), Zachariáš (17. Lamešič), Vrtělka, Jindráček - Martykán - Krbeček. Trenér: Habanec.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Klesa, P. Pilík (81. T. Pilík), Tarczal, Pleško - Koukal (71. Papšys), Wágner (86. Huňa). Trenér: Kopač.

Reklama

Související témata: