Hlavní obsah

Komňackého těšil po remíze s Baníkem jen bod, nikoliv výkon v obraně

JABLONEC

Rozporuplné pocity prožíval jablonecký trenér František Komňacký po zápase s ostravským Baníkem. Na jednu stranu přijal s povděkem fakt, že remíza 3:3 zajistila jeho svěřencům minimálně třetí místo v prvoligové tabulce, ale zároveň ho mrzely tři inkasované branky od soupeře z dolní poloviny tabulky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Může mě těšit, že jsme uhráli aspoň bod, který nám stačí k uhájení třetí příčky. Po ní jsme snili od začátku sezóny a v některých fázích soutěže jsme v ní vzhledem k vývoji ani nedoufali. Nakonec jsme obstáli, takže stávající umístění musíme brát za úspěch,“ konstatoval Komňacký. K výkonu mužstva proti Baníku měl ale výhrady.

"Hlavně počínání v obranné činnosti bylo špatné. Dovolili jsme soupeři víc, než by se od našeho mužstva, které se chce měřit na evropské scéně, čekalo. Takové chyby by se stávat neměly. Nerozuměl jsem tomu, co se dělo s naší defenzivou,“ kroutil hlavou kouč.

A našel konkrétní nedostatky. „Někteří naši hráči při akcích soupeře hru jen stínovali a trvalo jim dlouho, než se dostali do tempa. Nakonec jsme ztrátu dohnali, ale čekal jsem, že zápas dohrajeme s větším přehledem. Inkasovali jsme na 2:3 a mohli jsme dostat i čtvrtý gól. To bychom už asi nesrovnali,“ přemítal Komňacký.

Jablonec obdržel dva góly od sestupujícího Ústí, jeden od zachraňující se Příbrami a tři od Ostravy. „Měli jsme problémy s rychlostí soupeře. Přitom jsme odehráli dobré zápasy se Spartou i v Plzni, co se týče obranné fáze. Celkově se ale musíme zamyslet nad tím, jestli je nutné přivést kvalitní defenzivní hráče. Ukazuje se, že nám na jaře chybí Zábojník, který po zimní přípravě byl ve formě, ale bohužel se zranil,“ dodal jablonecký trenér.

Marko ocenil Lafatu

Rovněž ostravský kouč Karol Marko byl při hodnocení na vážkách. „ Před zápasem bychom bod brali, ale po těch neproměněných šancích si myslím, že remíza je pro nás málo. Vedli jsme 3:2 a to jsme neudrželi. Domácí k remíze dotlačil dvěma góly Lafata. To je na zdejší poměry nadstandardní hráč,“ pravil trenér Baníku.

Ostravští jsou v lize prakticky zachráněni. „Před předposledním Brnem máme dostatečný náskok, ale já jsem si nikdy nepřipustil, že bychom se měli strachovat o ligu. Takové úvahy nezazněly ani v kabině. Nemám rád negativistické řeči. V příštím kolem hostíme poslední Ústí a věřím, že zápas ke spokojenosti zvládneme a bude klid,“ uzavřel Marko.

Reklama

Související témata: