Hlavní obsah

Hoftych chtěl Medynského do Trnavy, ale nakonec mu předá Bohemku

PRAHA

Novým trenérem fotbalistů Bohemians 1905 bude od příští sezóny Pavel Medynský, který v současné době působí jako asistent Pavla Hoftycha. Ten dovedl klokany již na čtvrtou příčku ligové tabulky, po úspěšném ročníku však odejde do Trnavy. Původně si chtěl Medynského vzít na Slovensko s sebou, ale nakonec ho ve Vršovicích ponechá a v rámci kontinuity mu mužstvo předá.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Fotbalisté Bohemians 1905 si budou zvykat na nového hlavního trenéra, jehož přitom už dobře znají.

Článek

Klokani mu leží u nohou. A tak když trenér Pavel Hoftych ohlásil odchod do Trnavy, měl čestné právo vybrat svého nástupce. Žezlo předá svému současnému asistentovi.

„Představenstvo klubu na doporučení trenéra Hoftycha schválilo dvouletou smlouvu s novým hlavním trenérem Pavlem Medynským, který v průběhu týdne navrhne složení kompletního realizačního týmu a další kroky ke stabilizaci hráčského kádru a pojetí letního přípravného období,“ oznámil na klubových stránkách Ladislav Valášek, ředitel Bohemians 1905.

Touto volbou Bohemka zachovává návaznost na úspěšnou práci trenéra Hoftycha a také usiluje o ekonomickou a sportovní stabilizaci. „Věříme, že zvolený postup najde podporu u fanoušků i sponzorů a vytvoří prostor pro stanovení reálných cílů na další období,“ dodal Valášek.

Pro šestačtyřicetiletého Medynského to bude první prvoligová štace v pozici hlavního trenéra. Zatím vedl B tým Sparty a také dorost letenského celku. Než si ho Hoftych vybral jako asistenta, působil jako hlavní kouč v druholigové Čáslavi. V Bohemce samozřejmě působil už jako hráč.

„Velmi si této šance vážím. Budu se snažit navázat na úspěšnou práci Pavla Hoftycha. Kádr by měl pro příští sezónu zůstat víceméně stejný, zasahovat do něj příliš nebudeme. Pokud by přece jen k nějakému přesunu v hráčské kabině došlo, tak spíše směrem dovnitř,“ avizoval Medynský.

Přitom moc nechybělo, a také současný asistent se mohl stěhovat na Slovensko. „Chtěl jsem si Pavla vzít s sebou do Trnavy, protože jsem přesvědčen o jeho kvalitách. Nakonec jsem ale zvážil, že by pro Bohemku bylo vhodné, aby byla po mém odchodu nastavena určitá kontinuita. Pavlovi budu fandit a jistě budeme v častém kontaktu,“ nechal se slyšet Hoftych.

Reklama

Související témata: