Hlavní obsah

Chci prolomit hranici dvaceti gólů, říká kanonýr Lafata

V čele tabulky ligových střelců utekl jablonecký kanonýr David Lafata svým pronásledovatelům o další dva góly, které vstřelil do sítě Ostravy. Na svém kontě má už sedmnáct branek, z toho dvanáct dal v deseti jarních kolech. Přesto po minulém zápase prožíval trochu rozpaky. „Mrzí mě, že jsme nevyhráli. To by byla radost z uhájení třetího místa určitě větší,“ svěřil se fotbalista, který se pokusí zaútočit na metu dvaceti gólů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

David Lafata z Jablonce se raduje z branky

Článek

Jak hodnotíte remízu 3:3 s ostravským Baníkem?

Získali jsme potřebný bod, který nám zaručuje jistotu účasti v předkole Evropské ligy. Z tohoto pohledu je to velká úleva. Ale začali jsme hrozně. To jsem dlouho nezažil, abychom z prvních dvou útoků soupeře dostali doma dva góly. Pak jsme se nadřeli na vyrovnání 2:2 a stejně jsme se z toho nepoučili. Inkasovali jsme potřetí a ještě nám chodili protihráči sami na branku. V případě vítězství jsme si mohli oslavy třetího místa užít, takhle je to takové napůl.

Loni jste skončili v lize druzí, letos budete třetí. Můžete obě sezóny porovnat?

Je pravda, že loni jsme hráli až do posledního kola o titul. Unikl nám snad o jediný bod. A věděli jsme, že obhájit postavení v absolutní špičce bude těžké. Po nevydařeném začátku sezóny nám moc lidí asi nevěřilo. Po pátém kole jsme byli někde dole v tabulce a museli jsme se zvedat.

V jarní části vám kromě vlastních výsledků asi pomohlo, že další adepti na třetí místo z Olomouce a Mladé Boleslavi poměrně dost ztráceli...

Soustředili jsme se hlavně na svoje výkony a musíme uznat, že ani my jsme se nevyhnuli zaváhání. Třeba dodnes nikdo z nás nechápe, jak jsme mohli prohrát na půdě posledního Ústí.

Cítíte, že máte osobně blízko ke koruně krále střelců?

Tak určitě jsem rád za každý vstřelený gól. Ale třeba se Kweuke někde utrhne, dá hattrick a může mě ještě ohrozit.

Troufáte si na zdolání hranice dvaceti gólů?

Bylo by to hezké. Do konce jsou tři kola a přál bych si dát těch branek ještě co nejvíce. Teď jedeme do Boleslavi, kde už můžeme hrát uvolněněji. Rozhodně nic nevypustíme.

Pomýšlíte už na předkolo Evropské ligy?

Loni se nám to moc nepovedlo. Pokusíme se o reparát. A máme zprávy, že pohárová sezóna po nás začne už v první polovině července. Je to poměrně brzy a tomu musíme přizpůsobit i začátek letní přípravy. Ale celý rok jsme se snažili o postup do pohárů a přece nebudeme žehrat na termínovou listinu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články