Hlavní obsah

Fotbalová Sparta láká letní posily, přijít mohou Vidlička a Juhar

PRAHA

Vedení Sparty Praha láká první fotbalisty pro letní přestupové období. Přijít by měli Vlastimil Vidlička z Teplic a Martin Juhar z Košic, přičemž v obou případech jde o hráče, kterým na konci jara vyprší smlouvy v bývalých klubech. Sparta oficiálně příchod obou hráčů nechce komentovat dříve než po skončení sezony. Zájem pražského klubu o Vidličku však potvrdil hráčův agent Jiří Müller.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Vlastimil Vidlička (vpravo).

Článek

O příchodu Vidličky, který může nastupovat na pravém okraji obrany nebo záložní řady, se spekuluje od chvíle, co fotbalista odmítl prodloužit kontrakt v Teplicích. "K žádným případným personálním změnám se nyní nebudeme vyjadřovat. Soustředíme se na závěr ligy, až po skončení jara sdělíme více informací," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Přestupy nechce za uzavřené označit ani hráčský agent Müller, který zastupuje oba fotbalisty. "V případě Vidličky mají zájem tři české kluby a jeden druholigový klub z Německa. Sparta je opravdu největší kandidát, jasno bude do konce týdne," tvrdil manažer.

Na Letnou už mířil dvakrát

Vidlička v minulosti mířil na Letnou už dvakrát, ale pokaždé z přestupu sešlo. Poprvé se o zlínského fotbalistu začala Sparta zajímat na konci roku 2004, o půl roku později se spekulovalo o jeho výměně za Jiřího Koubského.

V obou případech ale z přestupu sešlo a Vidlička místo toho odešel na dvouleté hostování do Wisly Krakov, odkud se vrátil na Moravu a před třemi lety odešel na Stínadla. Přestup by si nadělil k 30. narozeninám, které oslaví 2. července, den po začátku přestupního období.

Zatímco Vidlička může být okamžitým přínosem, v případě třiadvacetiletého záložníka Juhara jde talentovaného hráče, který bude muset o svou šanci tvrdě bojovat. Hráč slovenské reprezentační jednadvacítky přijde z MFK Košice, kde se nedomluvil na prodloužení smlouvy.

Reklama

Související témata: