Hlavní obsah

Hoftych zázraky neslibuje, Bohemka však může připravit Spartu o titul

Ohlásil odchod do Trnavy, závěr fotbalové sezóny si však může náležitě vychutnat. Trenér Pavel Hoftych dovedl Bohemians 1905 již na čtvrtou příčku v tabulce a teď může jeho tým ovlivnit boj o titul. V pátek hrají klokani na Spartě, která se ještě nevzdala obhajoby. „Máme dost úzký kádr. Budeme se ale snažit a uvidíme, jestli to může na Spartu stačit,“ neslibuje Hoftych zázraky.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Pavel Hoftych (uprostřed), trenér Bohemians 1905

Článek

Po výhře nad Olomoucí jste už čtvrtí. Tak vysoko v tabulce byla Bohemka naposledy před devíti lety...

Kdybychom s Olomoucí prohráli, tak bychom padli někam k devátému místu. Ale když už se sezóna vyvíjí tak dobře, rádi bychom skončili v první polovině tabulky. Uvidíme, v pátek nás čeká těžký zápas na Spartě.

Letenské už Bohemka kdysi poslala do druhé ligy. Teď byste zase mohli Spartu definitivně připravit o obhajobu mistrovského titulu. Máte na to?

Já teď hlavně počítám kádr, s jakým na Letnou pojedeme. Ve žlutém nebezpečí je asi šest hráčů a je klika, že zápas s Olomoucí přežili. Kdyby nám rozhodčí třeba tři vykartoval, byl by to malér. Po zranění Kaufmana s Rychlíkem si musíme vystačit s dost úzkým kádrem. Budeme se snažit a uvidíme, jestli to může na Spartu stačit. Pořád opakuji, že pro nás je podstatné, že nemusíme v závěru ligy hrát o záchranu.

Po sezóně odcházíte do Trnavy, takže další derby se Slavií pro vás bude v posledním kole rozlučkové. Asi jste si představoval, že se odehraje v zaplněném Eden. Jenže vzhledem k trestům, které Slavii hrozí za výtržnosti fanoušků, se derby také může hrát za zavřenými dveřmi.

Já jsem v tomhle případě naprosto nepodstatný. Problémy Slavie jsou vážné pro celý český fotbal, takže to není jen její problém. Jestli je Slavia vytunelovaná, je to drzost nejtvrdšího kalibru. A zajímavé je, že se kolem ní pohybují ti samí lidé, co se motali kolem ústecké chemičky.

Jste rodák z Neštěmic, který maturoval na chemické škole v Ústí nad Labem, takže o těchto souvislostech máte přehled.

Je to nápadné. Mnohem horší ale je, že případ Slavie jasně ukazuje na mezery ve stávajících právních normách. Problémy má i Bohemka, přitom to jsou oba kluby s velkou tradicí a fanouškovským zázemím. Slavii samozřejmě přeji, ať se zachrání.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články