Hlavní obsah

Natland jedná s firmou ENIC a hledá řešení pro Slavii

PRAHA

Společnost Natland Group stále hledá cestu, jak pomoci fotbalové Slavii. Investiční firma jedná s akcionáři a managementem pražského klubu, se slávistickými věřiteli v čele s britskou firmou ENIC i s fotbalovým svazem a snaží se najít komplexní řešení, které by vyřešilo situaci v zadluženém klubu a zachránilo ho před pádem do třetí ligy a případným krachem.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci fotbalistů Slavie při protestu v Edenu

Článek

Natland pokračuje v rozplétání složitých vlastnických a akcionářských poměrů ve Slavii a zároveň vede jednání s mnoha subjekty okolo vršovického klubu. Zatím se ale ještě ani nepodařilo definitivně uzavřít dohodu se samotnou Slavií.

"Jednáme na všech frontách. Probíhají jednání s akcionáři Slavie, s managementem, s věřiteli, s firmou E Side, ČMFS, sešli jsme se s fanoušky, prostě s kýmkoliv kolem Slavie. Hledáme komplexní řešení, které tu situaci definitivně vyřeší," řekl dnes ČTK mluvčí Natlandu Rostislav Starý.

Zřejmě klíčová jednání vede Natland s bývalým majitelem Slavie britskou společností ENIC, která požaduje po pražském klubu splacení přibližně stomilionového dluhu. Navíc tvrdí, že je stále většinovým majitelem Slavie.

ENIC si prý detektivy nenajme

Obě strany se poprvé sešly na konci minulého týdne a podle serveru iDnes.cz deklaroval ENIC ochotu prodat majoritní podíl akcií ve Slavii, který podle jeho tvrzení stále vlastní. "Na schůzce se od nás zástupci Natlandu mimo jiné dozvěděli, že ENIC je ochoten bavit se o ukončení majetkové účasti ve Slavii. Samozřejmě nikoli prostým odchodem, ale seriózním prodejem všech aktiv v klubu," uvedl právní zástupce ENIC Petr Slach.

Zároveň odmítl informace týdeníku Euro, podle kterých si měl ENIC najmout soukromou detektivní agenturu a ta se prý pokusí zjistit, kam se poděly peníze z prodeje hráčů a prémií od UEFA za účast v Lize mistrů. "Žádná detektivní agentura najata nebyla. To ale neznamená, že nesdílíme názor, že by se mělo hospodaření klubu důkladně prověřit," řekl Slach.

V úterý se Natland sešel také se sdružením slávistických fanoušků Sešívaní drží spolu. "Je stále spousta neznámých, jednání dále probíhají a nic není podepsáno, ale vážíme si toho, že někdo chce vložit prostředky do našeho klubu. Zároveň oceňujeme, že navzdory všem faktům, včetně událostí z 5. května, zájem Natlandu trvá," stojí v prohlášení fanoušků.

Ve čtvrtek 5. května byl po násilnostech části slávistických příznivců předčasně ukončen semifinálový zápas Ondrášovka Cupu s Olomoucí, v ten samý den navíc Pražané nedostali profesionální licenci pro příští ligový ročník. Natland dramatické čtvrteční události od snahy pomoci Slavii neodradily.

Investiční skupina v minulém týdnu splatila hráčům a realizačnímu týmu třetinu z dlužné částky ve výši asi deset milionů korun, licenci pro příští ligový ročník se však Slavii ve spolupráci s Natlandem zatím získat nepodařilo. Klub se pokusí uspět v odvolacím řízení, definitivně jasno musí být do 31. května.

Reklama

Související témata: