Hlavní obsah

Bez Horvátha pro mistrovský mečbol. Plzeňští vědí, o co v Teplicích hrají

PLZEŇ

Pomoci klokanů se v pátečním utkání na Spartě nedočkali, a tak budou fotbalisté Plzně zase spoléhat jen sami na sebe. Před sobotním duelem 28. kola Gambrinus ligy v Teplicích vedou tabulku o bod, a tak moc dobře vědí, že v případě výhry na Stínadlech získají mistrovský mečbol již pro další zápas s Ostravou. I bez kapitána Horvátha a střelce Bakoše chtějí viktoriáni udělat další mílový krok k mistrovskému titulu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Plzeňští vousáči (zleva) Milan Petržela, David Bystroň a Michal Ďuriš se radují z gólu do sítě Ústí.

Článek

Teplice mohou být důležitým jazýčkem na vahách. Nedávno obraly remízou 2:2 o body Spartu, teď stojí v cestě také Plzni. Na podzim je Viktoria doma porazila 4:2, přišla však do konce roku o brankáře Romana Pavlíka, který si zlomil ruku.

„Abych řekl pravdu, už na to ani nevzpomínám, je potřeba se dívat dopředu. Navíc se to bez problémů zahojilo, takže myšlenky jsou již jinde,“ ujišťuje gólman v rozhovoru pro klubové stránky.

Uvolněné Severočechy, kteří již na pohárovou Evropu nedosáhnou, bere jako nebezpečného soupeře. „Vždyť Sparta tam prohrávala už dva nula. Teplice hrají také ofenzivně, takže čekám zápas, který by se mohl divákům líbit. Věřím, že na jeho konci se budeme radovat ze tří bodů,“ doufá Pavlík.

Teplice zápas nevypustí, varuje Trapp

Za Teplice hrávali Pavel Horváth a Jan Rezek. K severočeskému regionu má blízko také Petr Trapp, který pochází z Mostu, kde také začínal s fotbalem . „Díky tomu pro mě vždy byly zápasy s Teplicemi takovým malým derby.“ Jeden z těchto duelů utkvěl pětadvacetiletému záložníkovi dobře v paměti. „Nastoupil jsem v plzeňském dresu na posledních patnáct minut za stavu 1:0 a dával svoji první ligovou branku,“ připomíná Trapp.

Petr Jiráček z Plzně (vlevo) se snaží odebrat míč Admiru Ljevakovičovi z Teplic.foto: Právo/Petr Hloušek

Gól by si nechal líbit i nyní, v sázce je však mnohem víc. „Je úplně jedno, kdo branku dá, hlavně aby nás dovedla k výhře. Všichni víme, oč se hraje, a tak osobní statistiky nejsou vůbec podstatné.“

Ani Trapp teplického soka nepodceňuje. „Nevěřím tomu, že by k utkání přistoupili laxně, právě naopak. Přijede tam Plzeň, která vede tabulku a její skalp je pro každého soupeře cenný. Má slova potvrzuje i jejich utkání se Spartou, ve kterém se prezentovali velice dobrou hrou.“

Vrba promýšlí sestavu bez Horvátha s Bakošem

Kouč Pavel Vrba má starosti. Nastoupit nemohou dva potrestaní hráči, špílmachr Horváth a střelec Bakoš, autor šesti jarních gólů. „Bavíme se o podobě sestavy, řešíme rozestavení. Na jednu stranu je absence těchto hráčů pro nás oslabením, na druhou stranu věřím, že ti, kteří dostanou příležitost, je adekvátně nahradí. Nakonec o tom, že máme kvalitní hráče, svědčí i to, že jsme týmem, který má nejvíce bodů a nejvíce vstřelených branek,“ poukazuje Vrba.

Utkání Teplice - Plzeň začíná v sobotu v 18:20, přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: