Hlavní obsah

Plzeň má po výhře v Teplicích titul na dosah, poslední Ústí sestupuje

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzeň udělali v Teplicích rázný krok k vysněnému titulu. Ve 28. kole vyhráli na Stínadlech 1:0, takže druhé Spartě znovu odskočili na čtyři body a již po příštím zápase s Ostravou se mohou stát mistry. Naopak poslední Ústí nad Labem už má definitivu, po remíze 3:3 v Ostravě sestupuje. Ve třetím sobotním duelu pak Liberec porazil 1:0 Slovácko, které tak stále nemá jistotu záchrany.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský Daniel Kolář se raduje z gólu, kterým otevřel skóre zápasu v Teplicích.

Článek

Jediná výhra, buď doma nad Ostravou či venku nad Olomoucí, nebo dvě remízy potvrdí fotbalistům Plzně historický první mistrovský titul. Rozhodl o tom jediný gól záložníka Koláře, který Viktorii k vítězství v Teplicích stačil. Plzeňští tak s jistotou zareagovali na páteční výhru Sparty nad Bohemkou a jsou pány situace.

"Jedna výhra nám sice stačí, ale čekají nás ještě dva těžké zápasy," drží mužstvo na zemi trenér Pavel Vrba.

Výhra na Stínadlech je pro jeho tým o to cennější, že nedávno tady ztratila body Sparta za remízu 2:2. Teplice se tak zřejmě stanou jedním z jazýčků na vahách, které rozhodnou o mistrovském titulu.

Teplický Čajič (vlevo) v souboji s plzeňským Petrželou.foto: Právo/Petr Horník

Fotbalisté Ústí nad Labem sice dokázali dvěma góly v závěru uhrát v Ostravě remízu 3:3, přesto jsou dvě kola před koncem sezóny prvním sestupujícím týmem. Baník dlouho kráčel k jasnému triumfu: ještě v 85. minutě vedl 3:1, ale závěr vůbec nezvládl a Dvořák s Jindráčkem ho připravili o výhru.

"Chtěli jsme to důstojně dohrát a myslím, že to se remízou 3:3 povedlo," řekl ústecký trenér Svatopluk Habanec, který přiznal, že reálně už šanci na záchranu příliš nevěřil.

Liberec potvrdil dobrou formu z posledních týdnů a po výhře 1:0 nad Slováckem se nejméně do neděle posunul na čtvrté místo v tabulce. Zápas pod Ještědem rozhodl krásnou střelou pod břevno Dočkal, po přestávce odmítl zvýšení náskoku Štajner, který neproměnil penaltu. Tým z Uherského Hradiště opět nezlomil čekání na premiérový triumf na hřišti Slovanu a stále nemá definitivu záchrany.

Program 28. kola
Pátek
Sparta - Bohemians 1905 2:0
Branky: 9. Sionko, 11. Pekhart
Sobota
Ostrava - Ústí n. L. 3:3on-line
Branky: 7. Šenkeřík, 43. Lukeš, 49. Ferenčík - 32. Veverka, 85. Dvořák, 89. JIndráček
Liberec - Slovácko 1:0on-line
Branka: 27. Dočkal
Teplice - Plzeň 0:1on-line
Branka: 10. Kolář
Neděle
17:00 Olomouc - Hradec Královéon-line
17:00 Mladá Boleslav - Jablonecon-line
Pondělí
18:30 Slavia - Příbramon-line
18:30 Brno - Č. Budějoviceon-line

Reklama

Související témata: