Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 1:0Liberec opět porazil Slovácko a poskočil na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Dočkal 1 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Liberce potvrdili dobrou formu z posledních týdnů a po výhře 1:0 nad Slováckem se nejméně do neděle posunuli na čtvrté místo v prvoligové tabulce. Duel 28. kola pod Ještědem rozhodl v 26. minutě krásnou střelou pod břevno Dočkal, po přestávce odmítl zvýšení náskoku Štajner, který neproměnil penaltu. Tým z Uherského Hradiště opět nezlomil čekání na premiérový triumf na hřišti Slovanu a stále nemá definitivu záchrany.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Petr Rada

Článek

Liberec i v sobotním zápase dokázal, že se mu proti Slovácku mimořádně daří. S celkem z Uherského Hradiště doma zatím pokaždé bodoval a poslední porážku s ním utrpěl venku před sedmi a půl lety. Jedním gólem k ní tehdy přispěl kanonýr Nezmar, který momentálně obléká liberecký dres, ale dnes kvůli zranění nemohl nastoupit.

I bez něj byl Slovan od úvodu aktivnější, jeho kombinace však většinou končily před vápnem soupeře. Bezstarostnou hru domácích mohl po 19 minutách ztrestat Jiří Valenta, který po Dejmkově hrubce postupoval sám na branku, ale gólman Bičík se proti němu zaskvěl a nebezpečí zažehnal.

Libereckou převahu zúročil v 26. minutě Dočkal. Za vápnem se opřel do míče a povedenou střelou pod břevno překonal Filipka. Domácí mladík si připsal druhý gól v sezoně.

Brzy po návratu z kabin mohl Slovan svůj náskok pojistit. Váchovu střelu zastavil v 53. minutě na malém vápně rukou Reinberk, jenže Štajner z nařízené penalty vůbec netrefil branku a osmý gól v sezoně nepřidal.

V 74. minutě po individuálním průniku přes několik hráčů neuspěl ani Breznaník a domácí nakonec málem litovali. Při ojedinělé akci Slovácka je při střele Jiřího Valenty musel 13 minut před koncem od vyrovnání uchránit brankář Bičík. Zápas tak skončil stejným výsledkem jako na podzim, kdy Slovan na Slovácku zvítězil také nejtěsněji 1:0.

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 26. Dočkal. Rozhodčí: R. Hrubeš - Dobrovolný, Nádvorník. ŽK: Vácha - Reinberk, Ondřejka, Košút. Diváci: 4542.
Liberec: Bičík - Holeňák, Dejmek, Kelič, Fleišman - Dočkal (90. Zieris), Gecov, Vácha, Breznaník - Štajner (85. Papoušek), Hadaščok (63. Sivrič). Trenér: Rada.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Mezlík, Košút, Nešpor - V. Valenta (72. Nestorovski), Volešák, Daníček, Urbánek (58. Hlúpik) - J. Valenta - Ondřejka (76. Szmek). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: