Hlavní obsah

Plzeň v Teplicích neklopýtla a je dva body od titulu

TEPLICE

Fotbalová Plzeň je zase o krok blíže ligovému triumfu. V sobotním podvečeru nejtěsnějším rozdílem vyhrála v Teplicích a dvě kola před koncem má v čele soutěže dál náskok čtyř bodů. K jistotě prvního historického triumfu potřebuje ve zbývajících dvou kolech, kdy hostí Ostravu a zamíří do Olomouce, získat v případě stoprocentní bilance Sparty minimálně dva body.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický Čajič (vlevo) v souboji s plzeňským Petrželou.

Článek
Fotogalerie

Západočeši, kteří nastoupili bez potrestaných Bakoše s Horváthem, do zápasu vstoupili podle svého ideálního scénáře. Už po deseti minutách jim dal klid Kolář: pohotově dorazil nepříliš tvrdou ránu Petržely, kterou Grigar jen vyrazil před sebe a nikdo z domácích zadáků s hostujícím záložníkem nedobíhal.

Plzeňští do přestávky vývoj s přehledem kontrolovali. Po většinou drželi míč, solidně kombinovali. Domácím chyběla přesnost, nápaditost v blízkosti pokutového území soupeře, k jehož ohrožení se prakticky nedostali. Světlou výjimkou byl rohový kop Verbíře z pravé strany po čtvrthodině hry, kdy Rosovu hlavičku pohotovým skokem k pravé tyči zastavil Pavlík.

Jinak měli hosté hru pod kontrolou a mohli přidat další branky. Výborně hrající Jiráček, strůjce první gólové akce, přihrál po půlhodině hry balón Rezkovi, ale plzeňský útočník pálil jen do nohou vybíhajícího Grigara. Po rohovém kopu pak Bystroň pálil těsně vedle po přiklepnutí míče od Koláře.

Definitivní klid do plzeňských řad mohl po přestávce vnést Rezek. Jenže po Rajtoralově centru pálil v solidní pozici o pár decimetrů mimo branku Grigara, jenž v 59. minutě parádně vyškrábl dělovku hostujícího útočníka z přímého kopu.

Posléze byli hosté hodně zatažení, jakoby rezignovali na ofenzivní snahu. Domácím však stejně jako před přestávkou chyběla větší přesnost, a proto byli nebezpeční jen po standardních situacích. Přímý kop Verbíře Pavlík vyboxoval, ránu Ljevakoviče po rohovém kopu zrovna tak. Po dalším přímém kopu pak hlavičkoval těsně nad břevno plzeňské branky Došek. Zatímco Severočeši tak v lize čekají na vítězství už šest zápasů, Plzeň na jaře ještě neprohrála.

FK Teplice - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 10. Kolář. Rozhodčí: Jech - Ubias, Jiřík. ŽK: Kolář, Trapp - Rosa, Čajič, Matula, Ljevakovič. Diváci: 4750.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Verbíř, Ljevakovič (80. Vondrášek), Čajič (57. Jungr), Mareš - Vachoušek (73. Došek) - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Jiráček (90.+2 Fillo), Trapp - Petržela (82. Brezinský), Kolář (90. Hájovský), Ďuriš - Rezek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: