Hlavní obsah

Neděle bez emocí, Olomouc vyhrála nad Hradcem a Jablonec v Boleslavi

Fotbalová Gambrinus liga měla na programu klidnou neděli. Zatímco Plzeň v sobotu udělala výhrou v Teplicích mílový krok k titulu a Ústí navzdory remíze v Ostravě definitivně sestoupilo, den poté se představil čtyřlístek týmů, které už mají své jisté. Olomouc porazila 2:0 Hradec Králové a vrátila se na čtvrtou příčku tabulky. Mladá Boleslav nevyužila výhody domácího prostředí a prohrála 1:2 s Jabloncem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský záložník Ondřej Kúdela (vlevo) a záložník Jablonce Luboš Loučka.

Článek

Olomouc i Mladá Boleslav se už mohou koncentrovat hlavně na vzájemnou bitvu ve finále Ondrášovka Cupu. V tabulce Gambrinus ligy však spolu sousedily, a tak byly jejich nedělní zápasy malým soubojem na dálku.

Lépe svou roli zvládla Olomouc a vyhoupla se zpátky na čtvrtou příčku. Výhru 2:0 nad Hradcem Králové zajistil Hanákům střídající Šultes. Přišel na hřiště až v průběhu druhého poločasu a postaral se o oba góly. "Votroky" už tato porážka tolik nebolí, místo boje o záchranu se s dostatečným předstihem dostali do klidných vod.

Sedmá Mladá Boleslav měla těžšího soupeře. Hostila Jablonec, který už nemůže skončit jinak než třetí, takže se po roce znovu podívá do kvalifikace Evropské ligy. Rozdíl v tabulce se potvrdil i na hřišti. Skóre brzy otevřel Piták a druhý gól si dal domácí Mach sám. Řezníček sice ještě do přestávky snížil, tým kouče Komňackého si však výhru už pohlídal a skóre se do konce zápasu nezměnilo.

Program 28. kola
Pátek
Sparta - Bohemians 1905 2:0
Branky: 9. Sionko, 11. Pekhart
Sobota
Ostrava - Ústí n. L. 3:3on-line
Branky: 7. Šenkeřík, 43. Lukeš, 49. Ferenčík - 32. Veverka, 85. Dvořák, 89. JIndráček
Liberec - Slovácko 1:0on-line
Branka: 27. Dočkal
Teplice - Plzeň 0:1on-line
Branka: 10. Kolář
Neděle
Olomouc - Hradec Králové 2:0on-line
Branka: 65. a 68. Šultes
Mladá Boleslav - Jablonec 1:2on-line
Branky: 32. Řezníček - 8. Piták, 24. vlastní Mach
Pondělí
18:30 Slavia - Příbramon-line
18:30 Brno - Č. Budějoviceon-line

Reklama