Hlavní obsah

Odchod do Sparty? Rozhodne se v nejbližších dnech, tvrdí teplický Vidlička

Současná teplická mizérie nekončí. Tým s ambicemi na první pětici v tabulce se momentálně pohybuje až ve druhé polovině tabulky. A Severočeši neuspěli ani proti Plzni. „Soupeř hrál to, co potřeboval,“ zhodnotil duel teplický obránce Vlastimil Vidlička. A připustil, že v létě nejspíš severočeský klub opustí. Hovoří se o jeho stěhování do Sparty...

Foto: Josef Pešout, Právo

Vlastimil Vidlička

Článek

Prohráli jste s Plzní 0:1, takže v ligové tabulce zůstáváte až na devátém místě. Co rozhodlo o porážce s lídrem soutěže?

Nepokryli jsme soupeře při jeho jedné šanci, když brankář Grigar vyrazil střelu před sebe a hosté poslali míč do sítě. Plzeň pak hrála to, co potřebovala. Zodpovědně vycházela ze zajištěné obrany, zatímco my jsme se snažili tlačit dopředu. Šli jsme za vyrovnávacím gólem, ale bohužel to tam nepadlo.

Cítíte zklamání, že Teplice nevyhrály už pošesté v řadě?

Určitě je to nepříjemné. Ta neúspěšná série je příliš dlouhá. Přitom jsme chtěli proti favoritovi uspět. Bojovali jsme nadoraz. V zápalu hry jsme se nebáli jít do střetů o míč. I Milan Matula mi říkal, že mě ještě neviděl takhle zajet do osobních soubojů. Trošku jsem to odnesl, snad to bude v pohodě. Poranil jsem si koleno, ale zápas jsem dohrál.

Plzeňský Michal Ďuriš (v červeném) v hlavičkovém souboji s Vlastimilem Vidličkou z Teplic.foto: Právo/Petr Horník

Mluví se o tom, že po sezóně zamíříte z Teplic do Sparty. Co je na tom pravdy?

Nechci se k tomu blíže vyjadřovat. To jsou jen kdyby, a co se mnou bude, momentálně neřeším. Tyhle záležitosti má na starosti můj manažer Jiří Müller. Mělo by se to rozseknout v nejbližších dnech.

Teplice hrají v posledním kole doma se Slováckem. Bude to vaše loučení s týmem?

I to se může stát.

Jak byste se tedy ohlédl za svým působením v klubu?

Letošní sezóna ještě neskončila, a až bude jasné, že odcházím, tak mohu bilancovat. Teď by to bylo ještě předčasné, protože ve fotbale je možné všechno.

Reklama

Související témata: