Hlavní obsah

Olomouc - Hradec 2:0Olomouc zdolala Hradec Králové a vrátila se na čtvrtou příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Šultes 1 : 0
68. Šultes 2 : 0

OLOMOUC

Fotbalisté olomoucké Sigmy se proti Hradci Králové poločas trápili, ale po změně stran začali předvádět svou obvyklou hru, zaslouženě zvítězili 2:0 a vrátili se tak na čtvrtou příčku.

Článek

Lépe ovšem překvapivě začali Východočeši. Byli aktívnější, důraznější i rychlejší a tak se první čtvrthodina odehrávala převážně na polovině domácích. Do šance se ale dostal jen Hochmeister. Pálil však z deseti metrů vedle.

Sigma poté začala přebírat iniciativu a ve 22. minutě byla blízko k vedoucímu gólu. Janotkova bomba s 25 metrů ale jen otřela břevno. Tvrdě pálil o devět minut později i Hořava, gólman Koubek v pohodě kryl. Zbytek první půle se odehrával výhradně v režii Hanáků, ale protože ti nic kloudného ve finální fázi nevymysleli, zůstalo u bezgólového stavu.

Po přestávce však domácí začali s podstatně větším úsilím. Útok za útokem se valil na královéhradeckou branku a mohlo i udeřit. Ve 48. minutě se vyznamenal Koubek, když zlikvidoval dělovku Bajera, o minutu později spálil tutovku Hořava, který bránu přestřelil. V 65. minutě však svou minelu napravil. Parádním centrem z pravé strany našel na malém vápně zcela volného Šultese a ten hlavou nedal Koubkovi žádnou šanci. Podobně si olomoucký útočník vedl za další tři minuty poté, co ho uvolnil Navrátil. Tentokrát střílel  nohou a podél vybíhajícího Koubka.

Hradec pak více otevřel hru a snažil se s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale marně. Dvě šance si sice vypracoval, Drobisz byl však pozorný.

SK Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 2:0 (0:0)
Branky: 65. a 68. Šultes. Rozhodčí: Matějek - Santarius, Paták. ŽK: Rossi - Pilař. Diváci: 3021.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Murin, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Petr (76. Doležal), Přikryl (57. Šultes), Navrátil (82. Pospíšil). Trenér: Psotka.
Hradec Králové: Koubek - Karal, Chleboun, Hochmeister - Fischer, Klapka (70. Pokorný), Rezek (59. Štěpán), Zelený - Pilař, Dvořák, Černý (80. Jandík). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články