Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 1:2Boleslav nestačila ani na Jablonec a prohrála popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Piták 0 : 1
24. Mach (vlastní) 0 : 2
32. Řezníček 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 28. ligovém kole neukončili svoji krizi a po prohře 1:2 s Jabloncem si připsali už pátou prohru v nejvyšší soutěži za sebou. Domácí, kteří už v předstihu viditelně šetří síly na finálový zápas Ondrášovka Cupu s Olomoucí, prohrávali už o dvě branky po trefách jabloneckého Pitáka a vlastní brance Macha. Prohru neodvrátila ani snižující branka Řezníčka. Jablonec si už v minulém kole zajistil třetí příčku a start ve 2. předkole Evropské ligy.

Článek

Boleslav se před hrstkou vlastních fanoušků chtěla rehabilitovat za poslední špatné ligové výkony i výsledky, ale souboj s Jabloncem přinesl finalistovi domácí pohárové soutěže další zklamání. Jablonec přitom nemusel vytáhnout mnoho zbraní, aby soupeře zaskočil. Už první vážná akce v osmé minutě skončila vedením Severočechů, když Eliášovu střelu odraženou od tyčky vrátil do opuštěné branky podobně jako v minulém duelu s Ostravou Piták. Trefil se tak již ve čtvrtém ligovém utkání po sobě.

Druhou ránu si domácí, jejichž kouč Stanner šetřil několik hráčů základní sestavy, zasadili sami. Strůjce první jablonecké branky Piták poslal ve 24. minutě přetažený centr do pokutového území a obránce Mach, který letos nastoupil teprve potřetí, si nechtěně hlavou vstřelil ukázkový vlastní gól. Boleslavský brankář Miller si asi úplně jinak představoval svůj 150. ligový start.

Boleslavi v útoku chyběla dravost útočníka Chramosty, jemuž disciplinární komise zastavila činnost za jeho simulování v odvetě semifinále Ondrášovka Cupu v Kroměříži. Částečně Chramostu zastoupil jeho náhradník Řezníček, který osm minut po druhé jablonecké trefě snížil po nahrávce Kuliče.

Jablonecká obrana sice v minulém zápase s Ostravou často hořela, ovšem dnes v čele se stopery Pavlíkem a Benešem podobný výpadek nezopakovala. Jen při šancích Řezníčka a Mendyho v první čtvrthodině druhé půle hostům na okamžik zatrnulo. Zápas bez velkého náboje na poloprázdném stadionu, kde dnes vzbudila největší nadšení zpráva o bronzu českých hokejistů na mistrovství světa, se dohrával nezvykle bez malých emocí.

I hosté se viditelně soustředili na udržení těsné výhry, příliš nehrozil ani jejich elitní útočník a nejlepší ligový kanonýr Lafata, který se dnes nedostal do žádné příležitosti a nepřidal další ke svým sedmnácti letošním trefám. Jablonec v přímém souboji s Boleslavi neprohrál už poosmé za sebou.

FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec 1:2 (1:2)
Branky: 32. Řezníček - 8. Piták, 24. vlastní Mach. Rozhodčí: Adam - Mencl, Lhoták. ŽK: Johana, Ščuk. Diváci: 2080.
Boleslav: Miller - Kysela, Janíček (53. Johana), Rolko, Mach - Mendy, Kúdela (69. Krasniki), Ščuk, Dimutsos (46. Dudka) - Řezníček, Kulič. Trenér: Stanner.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Vošahlík (81. Třešňák), Loučka, Piták (70. Vaněk), Jarolím (88. Drsek) Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: