Hlavní obsah

Profíci nedohráli, nechápal trenér Ostravy Marko

OSTRAVA

Pět minut před koncem vedl Baník nad Ústím 3:1. Přesto nevyhrál. Dvakrát inkasoval a teoretickou hrozbu sestupu neodvrátil.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Trenér Karol Marko

Článek

„Profíci nedohráli zápas. Když dali třetí gól, spustili se k falešné exhibici, která se jim vymstila. Neměli žádnou úctu k soupeři,“ mračil se trenér Karol Marko. „Neumím si představit sebe, že bych odešel z tréninku dvacet minut před jeho koncem. Po neděli si všechno důkladně probereme. Něco takového nebudou opakovat,“ chrlil ze sebe.

Marka už v prvním poločase naštvalo, jak po vedoucí brance Šenkeříka začal hrát Baník lehkovážně. „V poločase jsem v kabině na hráče křičel. Chvíli se zdálo, že to pomohlo. Ujali jsme se vedení 3:1, což nás mělo uklidnit. Chtělo to hrát po zemi, držet míč. Ale ouha, místo toho se začaly vymýšlet hlouposti. Chlapci jimi urazili fotbalového boha.“

Slovenský kouč až dosud bral hráče pod ochranu po všech dosavadních nezdarech, tentokrát to neudělal. „Tak se pod mým vedením fotbal nehraje.“ Kritiku ale nemířil na celé mužstvo, nýbrž na jednotlivce. Avšak v duchu své filozofie znovu je odmítl jmenovat. „Pranýř je pro kabinu, ne pro veřejnost,“ řekl po zpackaném zápase. Finančního postihu se hráči Baníku nemusejí obávat. „Pokuty jsou nástrojem slabých a to já nejsem,“ řekl Marko před časem.

Baníkovci si zavařili a autor jejich první branky Zdeněk Šenkeřík to věděl. „Mohli jsme mít klid.“ Útočník, jehož působení na Bazalech je pro fanoušky zklamáním, aspoň nehledal výmluvy. „Ve třech utkáních jsme dali devět gólů, ale osm dostali a to se body sbírají těžko. Pokud se nevyvarujeme velkých chyb, budeme hrát o záchranu do posledního kola,“ krčil rameny.

Reklama

Související témata: