Hlavní obsah

Budějovice slaví v Brně záchranu. Slavia i bez fanoušků porazila Příbram

PRAHA

Fotbalisté Brna dál zůstávají i po 28. kole Gambrinus ligy na předposledním místě tabulky. V existenčním zápase proti Českým Budějovicím jim doma nepomohl ani vlastní gól hostů a s Jihočechy jen remizovali 1:1. Budějovicím kýžený bod pojistil záchranu v nejvyšší soutěži. Nad čarou sestupu se drží i Příbram, která sice před prázdným hledištěm v Edenu prohrála se Slavií 2:3, ale na Brno má jednobodový náskok. O druhém sestupujícím týmu tak rozhodne vzájemný duel Brna s Příbramí v příštím kole.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský David Pašek vpravo se snaží zkrotit míč, na nějž se tlačí českobudějovický Lovre Vulin.

Článek
Fotogalerie

Brněnští sice postrádali distancovaného Husára, Šamánka a zkušeného Dostálka, ale i tak před utkáním věřili, že doma potvrdí remízu s Plzní a výhru na Slovácku a vymaní se z pásma sestupu. Jenže záměr se jim herně ani výsledkově nepovedl.

Vše podstatné se událo v první půli. Její velkou část ovládaly Budějovice. Po půlhodině hry si však dal hostující Simič vlastní gól a Brno se velmi lacino dostalo k vedení. Tato chvíle nastartovala do té doby nevýraznou Zbrojovku a výsledkem bylo nastřelené břevno Rabušice. Domácí si však nepohlídali závěr poločasu, kdy naprosto zbytečně stáhl ve vápně Hudsona Pejič a z penalty vyrovnal Otepka.

Brněnská snaha o vítězství ve druhé půli byla dost křečovitá a k vysněnému tříbodovému zisku nevedla.

Slavia před prázdnými tribunami nezaváhala

Moravanům tak alespoň částečně na dálku pomohla Slavia, která před uzavřenými tribunami vlastního stadiónu porazila Příbram 3:2. Slávisty nasměroval za výhrou už ve druhé minutě po Jandově pasu Štěpán Koreš.

Štěpán Koreš slaví úvodní gól Slavie do sítě Příbrami, který vstřelil už ve druhé minutě zápasu.foto: Právo/Milan Malíček

Před přestávkou zdvojnásobil vedení domácích po Kiselově přiťuknutí Vitali Trubila. Příbram se ale po změně stran vrátila do hry, když  se Zdeněk Koukal rozběhl od rohového praporku s míčem a překonal brankáře Zlámala.

Deset minut před koncem zápasu po chybě brankáře Hrušky vrátil Slavii hlavou dvojbrankový náskok Zbyněk Pospěch. V poslední minutě už jen stihl snížit na 2:3 příbramský Tomáš Wágner.

Fotbalová Gambrinus liga – dohrávky 28. kola
Brno - Č. Budějovice 1:1on-line
Branky: 26. Simič (vlastní) - 45. Otepka z pen.
Slavia - Příbram 3:2on-line
Branky: 2. Koreš, 43. Trubila, 79. Pospěch - 57. Koukal, 90. Wágner

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články