Hlavní obsah

Zoufalá Příbram si zahrává, Slavia ji v Edenu porazila i bez diváků

dos, zpSport.cz

Poradili si i bez diváků. Fotbalisté Slavie přivítali v dohrávce 28. kola Příbram před prázdnými tribunami jako první díl trestu za výtržnosti fanoušků v pohárovém duelu s Olomoucí. Sešívaní i tak potvrdili svou jarní formu, soupeře po většinu zápasu jasně přehrávali a vyhráli 3:2. Středočeši v Edenu dlouho nepřipomínali tým, jemuž jde o záchranu v nejvyšší soutěži. Probrali se pozdě, na bod už nedosáhli.

Foto: Milan Malíček, Právo

Štěpán Koreš slaví úvodní gól Slavie do sítě Příbrami, který vstřelil už ve druhé minutě zápasu.

Článek
Fotogalerie

Zahrál si na vtipálka. Vstřelil gól a zamával do míst fanouškovského kotle. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby mladý slávista Koreš nezdravil zcela prázdné tribuny...

Tento okamžik věrně ilustroval atmosféru prazvláštního zápasu, který se hrál bez diváků. Nástup Slavie byl vskutku raketový. Před Korešem se již ve 2. minutě rozestoupila obrana a záložník si zcela sám před Hruškou umístěnou přízemní střelou poradil.

Příbram tak záhy poznala, že ani liduprázdné tribuny Edenu jí nepomohou. Středočeši vůbec nepřipomínali tým, který hraje o záchranu a potřebuje k přežití každý bodík. Byli zoufalí a říkali si o další facky. Pospěch trefil po čtvrthodině tečovanou střelu tyč, o minutu později ji orazítkoval také Koreš. Pospěch pak olízl břevno a jeho další ránu Hruška bravurně vyrazil. Příbram byla zralá na ručník, a tak nebylo divu, že do přestávky ještě jednou inkasovala. Dvě minuty před koncem prvního poločasu Kisel přizvedl centr Černého a Trubila u vzdálenější tyče pohodlně dopravil míč do odkryté branky.

Na stadión v Edenu se fanoušci na utkání Slavie s Příbramí nedostali. Hlediště ale přeci jen nebylo zcela prázdné.foto: Právo/Milan Malíček

Také druhá půle začala v jasné režii červenobílých. Kaufman znovu otřel hlavičkou balon o tyč, Kisel šel dokonce sám na Hrušku, přehodil však nejen gólmana, ale také jeho branku. A pak se zápas vzhledem k jednostrannému vývoji nečekaně zdramatizoval. Příbramští předvedli v 57. minutě slavnou „Otepkovu“ fintu. Po rohovém kopu se míče nejdřív jeden z hráčů nenápadně dotkl, Koukal pak s balonem od rohového praporku uháněl rovnou do vápna a prudkou střelou propálil Zlámala. Asistent Handlíř nejprve zvedl praporek na znamení ofsajdu, ale ihned ho dal dolů a signalizoval regulérní branku.

Podruhé už Handlíř radost hostům překazil. Po Pleškově přímém kopu se hlavou prosadil Wágner, jeho gól však pro ofsajd neplatil. Sám Pleško pak mohl sjednat nápravu, svoji šanci však nevyužil. Snahu Příbrami o vyrovnání pak fatální hrubkou utnul její kapitán. Hruška vyběhl daleko před vápno, špatně rozehrál a Pospěch po Kiselově centru hlavičkoval do zcela prázdné branky... Hosté toho mohli hořce litovat, protože v 90. minutě na druhé straně chyboval také Zlámal a Wágner snížil na 3:2. Na body to ale Příbrami nestačilo.

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:2 (2:0)
Branky: 2. Koreš, 43. Trubila, 79. Pospěch - 57. Koukal, 90. Wágner. Rozhodčí: Damková - Kordula, Handlíř. Bez karet. Hráno bez diváků.
Slavia: Zlámal - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - M. Černý (69. Hora), Janda, L. Jarolím, Koreš - Kisel - Pospěch (81. Vlček). Trenér Michal Petrouš.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Ricka (46. Videgla) - Klesa, P. Pilík (72. T. PIlík), Pleško (77. Papšys) - Koukal - Wágner. Trenér František Kopač.

Reklama

Související témata: