Hlavní obsah

Brno - Budějovice 1:1České Budějovice se remízou v Brně zachránily ve fotbalové lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Simič (vlastní) 1 : 0
45. Otepka (penalta) 1 : 1

BRNO

Fotbalisté Českých Budějovic se dvě kola před koncem zachránili v první lize. V dohrávce 28. kola jim tomu dnes stačila remíza 1:1 na hřišti předposledního Brna, před kterým si udrželi pětibodový náskok. O druhém sestupujícím po Ústí nad Labem se rozhodne mezi Brnem a Příbrami, které dělí jen bod a nastoupí proti sobě v příštím kole. Zbrojovka dnes vedla po vlastní brance obránce Simiče, těsně před přestávkou vyrovnal Otepka z penalty.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský David Pašek vpravo se snaží zkrotit míč, na nějž se tlačí českobudějovický Lovre Vulin.

Článek

Brněnský trenér Wagner sice sliboval hned od úvodních minut útočnou hru, bez potrestaného kapitána Dostálka se ale Zbrojovka více než dvacet minut hledala. Ocitla se pod tlakem soupeřem a jen zřídka se dostala na útočnou polovinu hostů. Herní projev domácího týmu postrádal klid, přesnou přihrávku a také pohyb. Wagner své svěřence burcoval k agresivitě, jeho slova však padala na neúrodnou půdu.

Naopak Budějovice vsadily na ofenzivní fotbal. Už v první minutě po Otepkově trestném kopu se dostal do gólové šance Ondrášek, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti mířila přímo do brankáře Bureše. Hosté se dostali i do dalších slibných příležitostí, jejich střely ale létaly vysoko nad branku. Výjimkou byla hlavička Čirkina, který trefil tyč. V těchto fázích zápasu hráli Brňané chaoticky a nedokázali založit kloudnější akci.

Prvním zábleskem byla až ve 22. minutě akce, kterou zakončil Valenta střelou levačkou těsně vedle. O tři minuty později získala Zbrojovka nečekaně snadno jednobrankový náskok. Za nakopnutým míčem se vydal Rabušic, jenž dostal pod tlak obránce Simiče, který přehodil vybíhajícího brankáře Kučeru. Ve 35. minutě po Střeštíkově průniku trefil Rabušic z hranice velkého čtverce břevno.

Těsně před odchodem do šaten domácí obránce Pejič stáhl k zemi v trestném území Hudsona a z pokutového kopu Otepka vyrovnal. Po přestávce Pejiče nahradil Hamouz. Oproti prvnímu poločasu sice Brňané zpřesnili zásluhou Rýdla se Střeštíkem kombinaci ve středu pole, do koncovky se ale nedostali. V závěrečné čtvrthodině po příchodu útočníka Doška tlak domácích zesílil, po akci Valenty mohl rozhodnout Kalabiška, jenže z deseti metrů přestřelil branku. Lepší šanci si nervózně hrající Brno už nevypracovalo.

FC Zbrojovka Brno - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:1)
Branky: 25. vlastní Šimič - 45.+1 Otepka z pen. Rozhodčí: Drábek - Slavík, Pospíšil. ŽK: Pejič, Střeštík, Došek - Vulin, Čirkin, Otepka. Diváci: 1826.
Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Mitrovič (55. Simerský), Pejič (46. Hamouz) - Přerovský (73. Došek), Rýdel, Střeštík, Kalabiška - Rabušic, R. Valenta. Trenér: Wagner.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Lengyel, Simič, Vulin - Hudson (90. Pecka), Čirkin (88. Černák), Otepka, Nitrianský - Stráský, Ondrášek (77. P. Mezlík) Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články