Hlavní obsah

Horváth ani zahradu sekat nebude, aby ho přerostlá tráva před bojem o titul nerozhodila

Samozřejmě, že žertuje a mluví v nadsázce a legraci. Vytáhne sekačku a trávník kolem rodinného sídla seseká na fotbalový pažit, aby si při pohledu na něj představil, jaká by to byla paráda porazit v sobotu Ostravu a vyfouknout pražské Spartě mistrovský titul. „Nemáme se čeho bát, formu máme a když se nestane nic nepředvídatelného, utkání s Baníkem zvládneme,“ je si jistý kapitán fotbalové Plzně Pavel Horváth.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tak bude asi vypadat Horváthova mistrovská meditace na posečeném trávníku...

Článek

Ve fotbale jste toho zažil už tolik, že vás nemůže vůbec nic vyvést z míry. Ale co mladší spoluhráči, nerozhodí je šance na mistrovský titul?

Nejsme zase až tak mladí, jako před třemi lety, kdy jsem do Plzně přicházel. Nejmladšímu Ďurišovi je dvaadvacet, ostatní jsou starší a něco už mají za sebou. A hlavně - každý ví, jak na tom je a jak se má připravit, aby tlak unesl.

Takže žádné obavy, nervozita či snad dokonce strach před sobotním duelem s Ostravou, v němž se vám nabídne první mistrovský mečbol?

Proč? Hrajeme dobře, máme formu a když se nestane něco nepředvídatelného, zápas zvládneme. Z mančaftu mám dobrý pocit.

Tudíž žádné hlídání a poučování mladších spoluhráčů? Žádné promluvy do hlubin jejich duší?

To není zapotřebí. Takový Jiráček četl po příchodu do Plzně na internetu všechny reakce fanoušků a pokaždé ho to hrozně rozhodilo. Teď je i on otrkaný a prostě je nečte. Stejně jako ostatní.

To jste jim poradil, když jste se do diskusí a různých novinových komentářů začetl?

Já noviny teď vůbec nečtu. A na internet se podívám, jen abych zjistil, kdy jede autobus.

Plzeňský dirigent a kapitán Pavel Horváth ani před rozhodujícím zápasem o titul humor neztrácí.foto: www.fcviktoria.cz

V minulém kole jste musel v Teplicích na tribunu, odkud jste sledoval veledůležitou výhru svého týmu. Byl jste hodně nervózní?

Asi jako šofér, který je zvyklý celý život řídit a najednou se musí posadit na sedadlo spolujezdce. Prostě nervy. Nikoli snad z toho, že bych mančaftu nedůvěřoval, ale ze zvyku a touhy být s ním na hřišti.

V sobotu proti Baníku na hřišti budete. Asi hodně natěšený...

Já už jsem tak starý, že se těším na každý další den, kterého se dožiju.

Netvrďte, že ve vás nebude ani krapet nervozity.

Ale bude, jenže jakmile vyběhnu ze hřiště, rychle spadne. Já se nenechám před utkáním vůbec ničím rozhodit a soustředím se pouze na nastávající zápas. Dokonce ani zahradu sekat nebudu. Bude totiž moc důležité, abychom utkání s Baníkem absolvovali s čistou hlavou a bez nervozity. Atmosféra vyprodaného stadiónu nás určitě pohltí a zápas se dá s podporou diváků zvládnout.

Když jste minulý týden na teplických Stínadlech seděl před zápasem s kamarády ze skupiny Kabát, ujišťovali vás také o své přejícnosti a náklonnosti k Plzni?

Ale to jo, dokonce tvrdili, že po třiceti letech nebudou fandit Teplicím, ale soupeři.

Musí určitě těšit, že ze všech stran slyšíte, jak vám i soupeři  titul přejí. Jablonecký kouč Komňacký, teplický Plíšek, ba dokonce i fanoušci Baníku!

To samozřejmě těší, ale neznamená to, že nám ho přejí všichni. O to důležitější je nepřebírat všechno v hlavě a nenechat se rozhodit.

A co naopak? Co když budete mít Ostravu na talíři a někteří mladší spoluhráči se nechají  před vyprodanými ochozy strhnout k exhibici, která by mohla špatně skončit? Vždyť podobnou zkušenost jste už udělali...

Od toho budeme na place my dva s Bystroněm, abychom si Limberského a podobné hračičky pohlídali. Pokud nebude zápas rozhodnutý, žádná exhibice pro fanoušky se rozhodně konat nebude. Čímž netvrdím, že si utkání s Baníkem užít nechceme. Vždyť podobných zápasů si člověk během fotbalové kariéry moc nezahraje.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články