Hlavní obsah

Hradec - Liberec 1:0Hradec při loučení kapitána Wozniaka porazil Liberec 1:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Fischer 1 : 0

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Hradce Králové v předposledním kole první ligy porazili Liberec 1:0 gólem Fischera a úspěšně se tak rozloučili s domácím publikem i kapitánem Radimem Wozniakem. Ten proti Liberci sehrál své poslední utkání za Hradec, jehož dres oblékal od roku 2007. Votroci zároveň doma bodovali již podvanácté za sebou, když prohráli jen s mistrovskou Plzní.

Článek

Duel klidných týmů, kterým se v posledních týdnech poměrně daří, začal tradičním domácím tlakem. Hradec se jako vždy doma hnal do útoku a vytvořil si i šance. Hned tu první navíc zužitkoval.

Oblouček za obranu proměnil v 6. minutě Fischer, většinou krajní záložník, který tentokrát nastoupil v útoku. Gólovou asistenci si připsal devatenáctiletý Zelený, jenž na levé straně zálohy předvedl slušný výkon. Ukázal velmi dobrou techniku, rychlost i sebevědomí.

Prvních dvacet minut byli domácí jasně lepší, právě střelec gólu Fischer byl nejaktivnější. Postupně se však čím dál více začal prosazovat také Liberec. Jeho hru řídil klasicky reprezentant Štajner a nejnebezpečnějším mužem byl levý záložník Breznaník.

I druhá půle byla rušná 

Slovenský hráč se dostal do dvou ošemetných situací. Při té první se snažil na malém vápně umístit přízemní centr z pravé strany na branku patičkou, pokus však byl nedůrazný. Podruhé se dostal po úniku z levé strany sám před gólmana Lindra, ale ten jeho křížnou střelu po zemi vykopl nohou. Domácí brankář byl celý zápas výborný - jistý při centrech i střelách, navíc perfektně četl hru a pomáhal obraně odvracet míče, které mířily za její linii.

Druhá půle byla rovněž poměrně rušná, výraznější příležitosti si vytvořil znovu Hradec. A opět u toho byl Fischer, jednoznačně nejlepší hráč utkání. Pokaždé střílel z pravé strany. Jeho první pokus po centru středního útočníka Dvořáka skončil nad bránou, podruhé se vytáhl liberecký brankář Bičík. Prudkou ránu do horní poloviny brány dokázal vyrazit.

Liberec se dostal pouze k několika závarům a střelám ze střední vzdálenosti. S jejich pokrytím neměl Lindr problémy. Liberci nepomohl k vyrovnání ani gólman Bičík, jenž se na poslední roh vydal do domácí šestnáctky. I proto skončilo loučení kapitána Wozniaka vítězně.

29. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 6. Fischer. Rozhodčí: Makovička - Chytil, Gallo. ŽK: Gebre Selassie (Liberec).
Lindr - Pávek, Wozniak, Hochmeister - Poděbradský, Janoušek, Klapka, Zelený (55. Rezek) - Fischer, Dvořák (70. Pokorný), Černý (75. Jandík). Trenér: Kotal.
Bičík - Gebre Selassie, Holeňák (51. Janů), Dejmek, Fleišman - Dočkal, Gecov (30. Krystan), Vácha, Breznaník - Štajner, Sivrič (80. Papoušek). Trenér: Rada.

Reklama