Hlavní obsah

Slovácko - Ml.Boleslav 1:2Mladá Boleslav otočila utkání na Slovácku a ukončila sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ondřejka 1 : 0
62. Řezníček 1 : 1
66. Řezníček 1 : 2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Mladé Boleslavi zlepšeným výkonem v druhém poločase podpořeným dvěma vstřelenými brankami střídajícího Řezníčka otočili průběh utkání na Slovácku a po výměně trenéra ukončili výhrou 2:1 sérii pěti porážek. Domácí znovu selhali, hosté si vylepšili náladu před středečním finále Ondrášovka cupu.

Článek

Zápas přinesl nebývalý souboj sportovních ředitelů a trenérů v jedné osobě: na jedné straně Ladislav Minář, který v týdnu vystřídal u kormidla mladoboleslavského klubu Karla Stannera, na druhé pak Miroslav Soukup. Ten nečekaně nechal na lavičce zkušené Urbánka se Švancarou a do zápasu poslal především mladíky, což zpočátku fungovalo, ale s postupem času se aktivita domácích vytrácela.

Už v šesté minutě Slovácko vybojovalo míč, Fujerik dostal míč za obranu, obhodil si brankáře Millera, ale z úhlu trestuhodně minul opuštěnou boleslavskou branku. Svůj kiks však napravil vzápětí, kdy jeho prudkou přihrávku do šestnáctky nešťastně usměrnil Rolko jen k dotírajícímu Ondřejkovi a ten otevřel skóre zápasu.

Boleslavští hráli zakřiknutě, jejich branka v 16. minutě nebyla uznána a v dalších situacích selhali střelecky. Slovácko pak nevyužilo při sólu Ondřejky odskočit na dvoubrankový rozdíl, za což po pauze pykalo Najednou vypadlo ze své role a hosté zcela převzali iniciativu, ofenzivu výrazně posílil příchod Řezníčka, který otočil svými dvěma góly průběh zápasu.

Nejdříve se orientoval v šestnáctce a po zmatcích v domácí obraně, která v tu chvíli hrála bez zraněného Košúta, a dorazil míč do odkryté branky. O pět minut později dostal přihrávku do šestnáctky, oklamal Starého a střelou pod Filipkem zakončil podruhé.

Zatímco hostující kouč střídal efektivně, domácí trenér dále sázel na mladíky, kteří si ale s lépe hrajícími hosty nevěděli rady a Slovácko ve druhé půli ani jedinkrát nevystřelilo. Hosté si proto závěr výhru pohlídali, navíc mohli přidat další góly, jenže Táborského vychytal Filipko a Chramosta orazítkoval břevno domácí branky.

1.FC Slovácko - Mladá Boleslav 1:2 (1:0)
Branky: 8. Ondřejka - 61. a 66. Řezníček. Rozhodčí: Nenadál - Wilczek, Peřina. ŽK: Košút, Fujerik - 52. Táborský, Kysela, 70. J. Valenta. Diváci: 4496.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Mezlík, Košút (62. Starý), Reinberk - Fujerik, Perůtka, J. Valenta, Ondřejka (76. Švancara) - Hlúpik (69. Daníček), Nestorovski. Trenér: Soukup.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Dimitrovski (34. Johana), Šírl - Mendy, Kúdela, Opiela, Táborský (80. Dudka) - Kulič (55. Řezníček), Chramosta. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: