Hlavní obsah

Po gólu už to byla křeč, přiznal Kalabiška z Brna, které padá do druhé ligy

Karel FeltPrávo

Do Brna přišel Jan Kalabiška (24) loni v lednu právě z Příbrami. Zatímco minulá sezóna mu vyšla skvěle, v té končící se střelecky hledá. Marně. Dal jenom tři góly. V sobotní bitvě o záchranu mohl už v první půli vstřelit nejméně dva. V Příbrami po nich moc toužil. Nedal však ani jeden a trávník opouštěl hodně smutný. Zbrojovka prohrou 0:1 spadla do druhé ligy...

Foto: Michal Doležal, ČTK

Brněnský Jan Kalabiška (vpravo) v souboji s Michalem Klesou z Příbrami.

Článek

Sestup se stal skutečností. Je vidět, že vás to hodně vzalo...

Máte pravdu. Prohráli jsme, sestupujeme... Nálada je opravdu špatná. Myslel jsem, že to tu zvládneme. Nestalo se.

Do Příbrami jste jel s přáním dát gól a pomoci Brnu k záchraně. Šance jste měl. Co chybělo k jejich proměnění?

V první půli jsme hráli docela dobře a šance jsme si vytvořili. Bohužel chybělo trochu štěstí a hlavně víc klidu v zakončení. Ta odpovědnost nám svazovala nohy až příliš. Jsem přesvědčený, že kdybychom alespoň z jedné příležitosti dali gól, tak jsme tu vyhráli a záchrana by pořád žila.

Po změně stran se ale obraz hry rapidně změnil. Docházeli vám síly?

Neřekl bych, že nám docházely síly. My jsme druhou půli začali dost vlažně, i když jsme si říkali, že na ně musíme zase vletět. Domácí dali gól a pak už to ubojovali. Po tom gólu to s přibývajícími minutami z naší strany stále větší křeč.

Do kdy jste věřil, že se dá s výsledkem ještě něco udělat?

Gól jsme dostali poměrně brzy a pořád byl čas alespoň vyrovnat. I remíza by nám dávala do posledního kola šanci na záchranu. Máme doma Jablonec, Příbram jede do Ostravy. Věřil jsem až do poslední chvíle, zvlášť když jsme v závěru hráli na pět útočníků. Měli jsme tam pár závarů a mohli jsme vyrovnat. Bohužel se to nestalo.

Ligu jste si ale neprohráli v Příbrami. V čem jsou podle vás největší příčiny sestupu Zbrojovky?

Určitě jsme si ligu neprohráli tady. Zbytečně jsme ztratili spoustu jiných zápasů, třeba v minulém kole doma s Budějovicemi. Myslím si, že se v našem mužstvu vystřídalo až moc hráčů. V podstatě jsme jediný zápas nehráli ve stejné sestavě. Těch příčin je ale víc, těžko je teď budu dávat dohromady.

Zůstanete v Brně?

Nevím, co bude, ale smlouvu mám ještě na dva roky, takže bych měl zůstat. Bude však záležet na tom, co se v klubu po sestupu stane a jestli se mnou bude dál počítat trenér.

Reklama

Související témata: