Hlavní obsah

Vedení Brna sníží fotbalistům Zbrojovky po sestupu dotace

Vedení města Brna omezí fotbalistům Zbrojovky po sestupu do druhé ligy dotace. Každoroční příspěvek na vrcholový sport a jeho výše je totiž vázán na umístění klubu v tabulce. O kolik se částka sníží, zatím není jasné. Nebude se ale jednat o žádný dramatický propad, řekl primátor Roman Onderka. Na podpoře města jako takové se nic nezmění.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Brněnští fanoušci vyčítají hráčům vypadnutí z 1. ligy.

Článek

Prvoligový tým Zbrojovky letos dostal půldruhého miliónu korun. Příští rok by měl přijít řádově o statisíce. "I když se klubu aktuálně nedaří, neznamená to, že se změní podpora od města. Doufám, že za rok budeme slavit postup," uvedl Onderka, který přislíbil, že dvoumiliónová dotace na mládež a 5,7 miliónu korun na údržbu stadiónu Zbrojovce zůstane.

Sestup Zbrojovky by neměl zastavit chystanou výstavbu nového fotbalového stadiónu v Brně. "Není to běh na krátkou vzdálenost. Upravovat proto tempo tomu, jak se zrovna fotbalistům daří, je nesmysl. Brno si nový a dostatečně velký stadion zaslouží," sdělil náměstek primátora Oliver Pospíšil.

Stavbu stadiónu za dvě miliardy brzdí současné problémy s pozemky kolem stadiónu, o které se s městem soudí společnost Czechcity. "Dokud nebude mít projekt na výstavbu stadiónu všechna povolení, žádný investor na ně peníze nedá," dodal Pospíšil. Nový stadión podle něj nebude postaven dříve než za šest let.

Reklama

Související témata: