Hlavní obsah

Fotbalisty Příbrami povede od nové sezony Vavruška

Fotbalisty Příbrami povede od příští sezony trenér David Vavruška, který ve středočeském týmu dosud působil jako šéftrenér mládeže. ČTK o tom dnes informoval ředitel klubu Petr Větrovský. Osmatřicetiletého Vavrušku čeká premiéra na prvoligové lavičce v roli hlavního kouče, jeho asistenty budou František Kopač a kondiční trenér Jiří Ryba.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Příbramští fotbalisté mají nového trenéra

Článek

Vavruška s Kopačem společně převzali tým v závěru končící sezony po 25. kole místo odvolaného Romana Nádvorníka a dovedli Příbram díky sobotní výhře 1:0 nad Brnem k záchraně. Středočeši ve čtyřech zápasech pod jejich vedením výrazně vylepšili střeleckou produktivitu a zaznamenali sedm branek, což je více než třetina za celou sezonu.

"V tom provizoriu, které jsme měli, odvedli trenéři svou práci velmi dobře a trenér Vavruška výraznou měrou přispěl k tomu, že se Příbram zachránila. Jeho práci věříme," řekl Větrovský. Vedení se s Vavruškou dohodlo na dlouhodobé smlouvě. "Je to člověk, který bude mít v našem klubu vždy místo," uvedl Větrovský.

Podle něj je výhodou, že Vavruška se v Příbrami staral o mládež. "Chceme zajistit kontinuitu a zkvalitnit spolupráci mezi mládežnickými a dospělými celky našeho klubu. Obsazení trenérských pozic lidmi, kteří jsou úzce spjatí s Příbramí, je pro nás důležité. Všichni trenéři zde žijí, jsou v denním kontaktu se zdejším prostředím a to je pro nás velmi cenné," podotkl Větrovský.

V souvislosti a Vavruškovým angažováním na post hlavního trenéra došlo ke změně na místě šéftrenéra mládeže, kterého se ujme dosavadní trenér rezervy Václav Černý.

Reklama

Související témata: