Hlavní obsah

Nejprve se rozkoukával, na jaře ale jablonecký Beneš zářil

Stálicí jablonecké sestavy byl na jaře stoper Vít Beneš, který stabilními výkony přispěl k třetímu místu severočeského týmu v prvoligové tabulce. Dvaadvacetiletý fotbalista má tak za sebou jasně nejlepší půlrok v dosavadní kariéře. Před svým příchodem do Jablonce poznal v dresu Kladna jen boj o ligovou záchranu a nakonec i sestup. A teď se může s nynějším klubem chystat na starty v evropských pohárech. To je velká proměna.

Foto: Právo

Fotbalista Vít Beneš z Jablonce

Článek

Na podzim jste v lize spíše paběrkoval. Čím to, že jste se na novém působišti hned neprosadil?

Po pozdním příchodu do letní přípravy Jablonce jsem se nejprve rozkoukával. Zvykal jsem si na nový styl hry a na sobě jsem cítil, že to není z mé strany ještě ideální. Na Kladně to bylo předtím úplně jiné. Přece jen jsem v Jablonci zažíval skok, ale věřil jsem, že se postupně přiblížím místu v sestavě.

Na jaře pravidelně nastupujete ve stoperské dvojici po boku kapitána Petra Pavlíka. Jaká je spolupráce?

Myslím, že dobrá. Navzájem si na hřišti vyhovíme. Škoda, že jsem zatím nedal za Jablonec gól, ale alespoň mě těší pár asistencí. Jsem rád za příležitost, jakou jsem dostal na hřišti. Snad mám na třetím místě nějaký podíl.

V sobotu končíte sezónu na půdě sestupujícího Brna. Jaký očekáváte zápas?

Pro soupeře to bude smutné loučení. Ale předpokládám, že se Brněnští chtějí rozloučit úspěšně, takže i přes rozdílné postavení obou celků v tabulce to snadné pro nás asi nebude. Přál bych si nejen naše vítězství, ale i to, abychom pomohli útočníku Davidu Lafatovi k nějakým gólům, jimiž by si zajistil korunu pro krále střelců. To je naše týmová motivace.

Už přemýšlíte o příštím soutěžním ročníku?

Docela se na něj těším. Vím, že jablonecký trenér František Komňacký má kvalitní letní přípravu. Ta by nás měla posunout k tomu, abychom obstáli v kvalifikaci o Evropskou ligu lépe, než dopadl jablonecký tým loni

Reklama

Související témata: