Hlavní obsah

Zpackanou sezónu sice Minář zachránil, na trenérské lavičce ale nezůstane

MLADÁ BOLESLAV

Zachránil sice zpackanou sezónu, na trenérské lavičce ale zůstat nemíní. A to přesto, že Ladislav Minář má s fotbalovou Mladou Boleslaví bilanci přímo skvostnou. Jakmile se ligového týmu ujal, hned s ním po sérii pěti předchozích porážek na Slovácku vyhrál, jakmile ho v jihlavském finále Ondrášovka cupu vedl, měl v duelu s Olomoucí navrch a získal pro klub poprvé v historii druhou nejvýznamnější domácí trofej a vstupenku do pohárové Evropy k tomu. „Když jsou dobří hráči, je i trenér dobrý,“ smál se Minář, jehož trenérskou bilanci hned tak někdo nepřekoná.

Foto: www.fkmb.cz

Sportovní ředitel a trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář ani po zisku poháru na lavičce nezůstane.

Článek

Pověst trenérského spasitele si do Mladé Boleslavi přinesl už ze Zlína, kde řadu let působil. Když bylo mančaftu nejhůř, sestoupil Ladislav Minář z ředitelské kanceláře a ujal se trénování. A hned několikrát.

„Jenže takovou bilanci, jako v Mladé Boleslavi jsem ve Zlíně neměl,“ přiznával po středečním pohárovém triumfu v Jihlavě Minář, jehož spasitelská mise vychází stoprocentně. Když totiž po páté ligové prohře v řadě trenér Karel Stanner na funkci rezignoval, vystřídal ho u mančaftu sportovní ředitel.

„Museli jsme se pokusit sezónu zachránit. Kdybychom nehráli pohárové finále, k trenérské změně by nejspíš nedošlo,“ přiznal Minář, že vlastně neměl zbytí.

I v Mladé Boleslavi, kam přišel jako sportovní ředitel loni v létě, neboť ho lákaly ambice středočeského klubu, sestoupil z kanceláře na lavičku a ujal se mužstva zmítajícího se v krizi. Probudil ho v pravý čas. Nejprve ligovým vítězstvím na Slovácku, pak pohárovým triumfem

Je prostě takřka jako pokaždé, když přijde nový trenér,“ nepřičítal si ani po zisku Ondrášovka cupu přespřílišné zásluhy a hned z něho vypadlo, že místo na lavičce milerád uvolní novému trenérovi Miroslavu Koubkovi.

„Lepší, když člověk ví, kdy má skončit, než když skončí nečekaně,“ ví totiž Minář moc dobře, co trenérská profese obnáší a jaká rizika v sobě skrývá.

Proto na lavičce zůstat nechce. Proto se ani do rozdělování prémie půldruhého milionu, kterou Mladá Boleslav získala jako finanční bonus k trofeji a vstupence do pohárové Evropy, nehrne, byť v pravomoci trenéra a sportovního ředitele v jedné osobě by to být mělo. „Na to jsem malým pánem. Záleží na majiteli, jak s částkou naloží,“ vysvětloval.

Sobotní duel posledního ligového kola s Ústím bude posledním zápasem, v němž mladoboleslavský celek povede. Pochopitelně že i v něm chce vyhrát a vytáhnout mužstvo v tabulce o příčku výš.

„Když zápas zvládneme, můžeme skončit čtvrtí, což bych si samo sebou přál. Přidat totiž k získanému poháru i čtvrtou příčku v lize by znamenalo zachránit sezónu,“ netajil, jakou touhu má, než se vrátí zpátky do kanceláře, odkud bude dirigovat nového kouče Miroslava Koubka.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava