Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 2:1Mistra dvěma góly sťal útočník Petr a zajistil tak Sigmě čtvrtou příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kučera (vlastní) 0 : 1
63. Petr 1 : 1
72. Petr 2 : 1

OLOMOUC

Fotbalisté Plzně prohráli týden po mistrovské korunovaci v Olomouci 1:2 a přišli o svou jarní neporazitelnost. Sigma otočila zápas dvěma góly Jakuba Petra ve druhé půli a uhájila tak konečné čtvrté místo v prvoligové tabulce. Plzni nepomohlo, když si v prvním poločase vstřelil vlastní gól domácí kapitán Radim Kučera. Sigma si částečně spravila chuť poté, co ve středu po penaltovém rozstřelu smutnila po prohře ve finále Ondrášovka Cupu s Mladou Boleslaví.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Olomoucký fotbalista Jakub Petr.

Článek

Kdyby Plzeň udržela na Hané své vedení až do konce, mohla dohromady získat po 30 kolech 72 bodů, což by byl druhý nejlepší počin v historii poté, co Sparta v roce 2000 získala bodů 76. Nakonec však Západočeši opouštěli Andrův stadión pokoření.

Plzeň přijela do Olomouce bez Horvátha a Bystroně a s Kolářem a Rezkem na lavičce. Přesto dlouho vedla. Útočník Petr ale dvěma góly nakonec Sigmu spasil a zajistil ji čtvrté místo.

Hanáci od počátku měli více snahy a také více ze hry. Bylo jim to však málo platné. Plzeň nejen, že bránila s přehledem a do šance je nepustila, ale ve 12. minutě využila chybné rozehrávky. K míči se rychle dostal Petržela, z pravé strany pak řítil na Drobisze, vystřelil po zemi a dílo zkázy dokonal nešťastnou tečí kapitán Sigmy Kučera.

Domácí poprvé pořádně zahrozili až v 18. minutě Schulmeisterem. Pavlík však jeho dělovku z 25 metrů zkrotil, byť poté, co mu vypadla z rukou, až napodruhé. Blízko k vyrovnání měl ve 27. minutě i Rossi, hlavou však po přímém kopu mířil nad bránu. Ještě větší tutovku spálil Schulmeister, který z deseti metrů pálil těsně vedle pravé tyče.

Sigma tlačila i po přestávce. V koncovce se však dlouho trápila jako celé jaro. Snad nejprůkazněji to dokumentoval v 59. minutě Petr, když po Šultesově tvrdé ráně, kterou Pavlík vyrazil jen před sebe, míč nedokázal umístit ani do prázdné brány. O čtyři minuty později to sice napravil, když nádhernou bombou z 20 metrů do šibenice vyrovnal, ale za chvíli si po perfektní přihrávce Přikryla neskutečnou minulu trestuhodně zopakoval. Jenže v 73. minutě tentýž hráč opět vše „postavil na hlavu“, když z blízka šťastně hlavou poslal Sigmu do vedení.

Plzeň pak přidala, ale domácí už si tři body nenechali vzít.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)
Branky: 63. a 72. Petr - 12. Kučera vlastní. Rozhodčí: Možíš - Chytil, Handlíř. ŽK: Škerle, Šultes - Brezinský, Limberský. Diváci: 3562.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Koutný - Rossi, Ordoš (59. Navrátil), Hořava - Petr (82. Bajer), Šultes, Schulmeister (65. Přikryl). Trenér: Psotka.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Brezinský, Limberský - Trapp (84. Sladký), Jiráček - Petržela, Fillo (56. Kolář), Ďuriš (56. Rezek) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: