Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 3:3Liberec při Radově rozlučce remizoval 3:3 s Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Štajner 1 : 0
61. Čirkin 1 : 1
71. Štajner 2 : 1
84. Čirkin 2 : 2
86. Ondrášek 2 : 3
87. Sivrič 3 : 3

LIBEREC

Kouč Petr Rada se v posledním zápase na lavičce libereckých fotbalistů rozloučil se Slovanem remízou 3:3 v zápase proti Českých Budějovicích, kde rovněž končí trenér Jaroslav Šilhavý. V duelu závěrečného ligového kola padly všechny branky až po změně stran. Severočeši dvakrát vedli po trefách Štajnera, za Dynamo pokaždé srovnal Rus Čirkin. V 87. minutě otočil skóre Ondrášek, ale vzápětí zařídil dělbu bodů Chorvat Sivrič. Jihočeši tak jako jediný tým v právě skončené sezoně venku nevyhráli.

Článek

Liberečtí se před zápasem rozloučili s trenérem Radou, který na vlastní žádost ukončil své působení pod Ještědem a mohl by zamířit do Teplic. Jeho současní svěřenci vstoupili do duelu velmi aktivně a během první čtvrthodiny si vytvořili tři solidní šance. Jenže Dočkala nejprve vychytal z úhlu náhradní gólman Jihočechů Křížek, pak chyběl nabíhajícímu Breznaníkovi půlkrok, aby lépe zasáhl centr ze strany, a vzápětí po rohu hlavičkoval těsně mimo Dejmek.

Tempo hry po svižném úvodu výrazně opadlo a další vzruch přinesl až závěr poločasu. Slepovaná hostující sestava poprvé zahrozila až v 39. minutě, ale hned šlo o gólovou šanci. Po hrubce v domácí obraně utíkali Ondrášek se Stráským na jediného beka, jenže Ondrášek v zakončení naprosto selhal.

Po přestávce Liberečtí zvýšili tempo a brzy se dočkali gólové radosti. Hadaščok a po něm agilní Breznaník ještě Křížka nepřekonali, ale v 58. minutě se prosmýkl mezi statickými zadáky Štajner a prostřelil českobudějovického brankáře.

Vzápětí odmítl pojistku sám před Křížkem Vácha a Slovan to záhy mrzelo. Domácí obránci nechali Čirkinovi po hodině hry tolik místa, že se stihl ve vápně s míčem otočit a poslat ho po zemi přesně k tyči. Jihočeši dali pod Ještědem gól po dlouhých 433 minutách.

Nerozhodný výsledek ale trval jen deset minut. Z dálky napřáhl Vácha a Štajner tečoval míč mimo Křížkův dosah. Liberecký kapitán zaznamenal devátý gól v ročníku. Slovan ale vedení neudržel ani podruhé, Čirkin v 84. minutě zopakoval akci z 61. minuty a znovu vyrovnal. Za další tři minuty navíc Ondrášek využil zkoprnělé domácí obrany a dokonal obrat. Přesto se hosté první venkovní výhry v sezoně nedočkali, za pár sekund totiž po Štajnerově akci oslavil premiérový gól v české lize Chorvat Sivrič.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 3:3 (0:0)
Branky: 58. a 71. Štajner, 87. Sivrič - 61. a 84. Čirkin, 87. Ondrášek. Rozhodčí: Ardeleánu - Zlámal, Koval. ŽK: Lengyel (Č. Budějovice). Diváci: 3495.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelič (73. Papoušek), Fleišman - Dočkal, Gecov, Vácha (89. Zieris), Breznaník - Štajner - Hadaščok (62. Sivrič). Trenér: Rada.
Č. Budějovice: Křížek - Bakala (81. Kaňák), Horejš (66. Pecka), Lengyel, Simič - Hudson, Otepka, Čirkin, Petráň (55. Šíma) - Stráský, Ondrášek. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: