Hlavní obsah

Mašek se stal nejmladším hráčem české ligy. Nastoupil v necelých 16 letech

OSTRAVA

Příbramský útočník Dominik Mašek se stal nejmladším fotbalistou, který se kdy objevil na českých prvoligových trávnících. Když naskočil jako střídající hráč do utkání posledního kola v Ostravě, bylo mu 15 let a 322 dní, čímž o devět dní překonal dvanáct let starý rekord Pavla Mezlíka.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Radost hráčů Příbrami - ilustrační foto.

Článek

Syn bývalého ligového hráče Jaroslava Maška patří mezi největší české talenty. Na jaře pomohl reprezentaci do 17 let postoupit na mistrovství Evropy a následně i na mistrovství světa. Za mladší dorost Příbrami nastřílel ve 14 zápasech 22 branek a v deseti zápasech za starší dorost se trefil jedenáctkrát. I proto byl vyhlášen nejlepším mladým dorostencem v republice.

"Víme, že v Dominikovi máme obrovský talent. Protože náš klub dává mladým hráčům vždy šanci, bylo téměř samozřejmé, že jsme jej nominovali do posledního ligového zápasu a dali mu možnost ochutnat atmosféru zápasu," uvedl pro klubový web ředitel Příbrami Petr Větrovský.

V příští sezóně se může Mašek pokusit překonat rekord jiného příbramského hráče Tomáše Pilíka, který se ve věku 16 let, sedmi měsíců a 18 dní stal nejmladším střelcem první ligy.

Nejmladší hráči, kteří se objevili v zápase první ligy:
15 let a 322 dní - Dominik Mašek (Příbram) - 28. května 2011,
15 let a 331 dní - Pavel Mezlík (Brno, nyní České Budějovice) - 22. května 1999,
15 let a 341 dní - Patrik Svoboda (Kladno) - 20. března 2010.

Reklama

Související témata: