Hlavní obsah

Ve Slavii končí brankář Zlámal a obránce Vomáčka

PRAHA

Slavia hlásí první změny v kádru pro příští sezónu. Pražané se rozhodli, že neprodlouží smlouvu s obráncem Benjaminem Vomáčkou, a ve vršovickém celku končí po ročním hostování z italského Udine také brankář Zdeněk Zlámal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Zdeněk Zlámal v příští sezóně už dres Slavie neoblékne.

Článek

"Mužstvo se po sezoně samozřejmě změní. Vomáčkovi končí smlouva, která se neprodlouží. Stejně tak se neprodlouží hostování brankáře Zlámala," řekl po posledním ligovém zápase sezóny pro klubový web trenér Slavie Michal Petrouš.

Naopak dalším třem zkušeným hráčům bekovi Davidu Hubáčkovi, záložníkovi Lukáši Jarolímovi a útočníkovi Stanislavu Vlčkovi, kterým rovněž vyprší kontrakt, nabídne vedení nové smlouvy. "Chceme, aby prodloužili a tvořili osu Slavie příští rok," prohlásil Petrouš.

Z týmu odchází také kapitán Karol Kisel, který se vrátí do FC Sydney. Kariéru v sobotu ukončil čtyřicetiletý brankář Martin Vaniak a zatím není jasné, zda a případně v jaké roli bude v Edenu pokračovat.

"Martin je kapitola sama pro sebe. Když ho vidím na tréninku, tak by mohl chytat ještě pět let. Společně si to zhodnotíme a pak se rozhodneme," uvedl Petrouš.

Reklama

Související témata: