Hlavní obsah

Třetí rok nebyl podle představ, shrnul Plíšek svoje angažmá v Teplicích

TEPLICE

Po třech sezónách skončil v Teplicích fotbalový trenér Jiří Plíšek. A v posledním kole právě završeného ročníku Gambrinus ligy byl u historického okamžiku klubu, kdy dosavadní kapitán týmu Pavel Verbíř předal symbolicky přímo na hřišti štafetu svému synovi Pavlovi. „Oba tohle střídání generací zvládli dobře a jsem rád, že si spolu zahráli,“ glosoval Plíšek výjimečnou situaci na českých ligových trávnících.

Článek

Odcházející trenér se pak zastavil u hodnocení svého angažmá. „Byly to krásné tři roky. Zažili jsme hodně pěkných chvilek. Hlavně v té mojí první sezóně, kdy jsme vyhráli Pohár ČMFS. V té další jsme byli podzimním mistrem a bojovali jsme o titul. Vyrovnali jsme teplický rekord, co se týče získaných bodů v jednom ročníku. Takže z tohoto pohledu také spokojenost. Třetí rok ale nebyl výsledkově takový, jak bychom si představovali,“ shrnul Plíšek. Teplice obsadily v lize až desáté místo, když nevyhrály osm posledních zápasů v řadě.

Právě uplynulá sezóna byla charakteristická odchodem několika zkušených hráčů i avizovaným loučením Pavla Verbíře. „Věnovali jsme se proto i budoucnosti. Do kádru naskočili někteří hráči dorosteneckého věku. Nakonec odcházím s dobrým pocitem z kabiny, která hodně prožívala hlavně Verbířovu rozlučku,“ líčil loučící se trenér.

Nabídky na stole má, teď se rozhoduje

Velkým příslibem je podle něj bosenský záložník Čajič. „Myslím si, že i v osmnácti letech ukázal v lize svůj potenciál.Bude přínosem pro klub po sportovní a jednou asi i po ekonomické stránce. V kádru jsme měli i další mladíky Láchu, Krátkého, Česláka,“ jmenoval nováčky v lize Plíšek.

A jaká bude jeho vlastní trenérská budoucnost? „Nebudu lhát, že bych nedostal nějaké nabídky. Přišly z tuzemska i ze zahraničí. To jsou věci, které si musím v hlavě urovnat a rozhodnout se, jakou cestou se vydám. Už před měsícem jsem říkal, že se chci až do posledního kola věnovat dokončení práce v Teplicích. A teprve teď nastává období, abych vyřešil svoje případné nové angažmá. Uvidíme, co nejbližší dny přinesou,“ dodal kouč na rozloučenou s Teplicemi.

Reklama

Související témata: