Hlavní obsah

Na scéně je Verbíř mladší. Dojmy z premiéry jsou nádherné, říká debutant

Je mu osmnáct let, jmenuje se Pavel Verbíř. A je synem loučící se teplické fotbalové legendy Pavla Verbíře staršího. Právě při rozlučce svého otce s aktivní kariérou si odbyl prvoligový debut. A to jsou zážitky, jaké si bude dlouho pamatovat.

Foto: Josef Pešout, Právo

Pavel Verbíř ml.

Článek

Jaké máte dojmy po ligové premiéře?

Nádherné. Zahrát si s tátou v jednom týmu jsem si vždycky přál. A ještě k tomu došlo v první lize. Je krásné, že se nám to podařilo zrovna při takovém zápase, jako byl ten sobotní proti Slovácku. Jsem rád, že jsme tenhle výjimečný okamžik společně s tátou prožili na hřišti.

Kdy se zrodila myšlenka na váš společný start v lize?

Abych řekl pravdu, tak před několika měsíci mi to navrhl taťka. Nabádal mě, abych se na to pomalu připravoval. Ale vyloženě o premiéře, kterou bych si měl odbýt, jsem se dozvěděl asi před čtrnácti dny. Poslední týden jsem už trénoval s áčkem.

Není vám líto, že otec v lize skončil? Zkoušel jste ho přemluvit, aby pokračoval?

Tátu znám jako fotbalistu dokonale. Přál bych si, aby hrál dál za Teplice, ale takhle se sám rozhodl. Asi je to škoda nejen pro teplický fotbal.

Co už máte ve fotbale za sebou?

Naposledy jsem nastupoval za dorost, ale naskočil jsem i do béčka dospělých v divizi.  Je to velký rozdíl oproti první lize.

Chtěli po vás ligoví spoluhráči zápisné?

Už tam něco padlo. Nechám to na kabině. Se všemi staršími kluky z kádru si tykáme, i když vím, že toho hodně dokázali.

Jaké jsou vaše sportovní cíle?

Dostat se do áčka Teplic a působit v Gambrinus lize.

Dovedete si představit, že byste nehrál za Teplice?

Vím, že jméno Verbíř je spojeno jen s tímto klubem. Ale kdyby přišla třeba nabídka z druhé ligy dospělých, nebránil bych se jí. Přece jen potřebuji sbírat zkušenosti a každý start je dobrý.

Reklama

Související témata: