Hlavní obsah

Na Teplice budu vzpomínat v dobrém, říká Vidlička

Tři a půl roku působil v Teplicích fotbalový obránce Vlastimil Vidlička. V závěrečném kole právě skončeného ročníku první ligy ale odehrál za Severočechy poslední zápas. Nyní se chystá na další posun v kariéře. Odchází do pražské Sparty, což sám potvrdil v rozhovoru pro Sport cz. „Jdu do nejlepšího českého klubu a chci se poprat o místo v sestavě,“ říká směrem ke svému novému působišti.

Foto: Josef Pešout, Právo

Vlastimil Vidlička

Článek

Vzpomenete si na svůj příchod do Teplic?

Samozřejmě. Není to zase tak dlouho. Bylo to v lednu 2008, když tým ještě trénoval Petr Rada. Po něm v létě téhož roku přišel Jiří Plíšek a pod ním jsem hrál další tři roky až do minulé soboty, kdy jsme oba v klubu skončili. Při příchodu do Teplic jsem se chtěl prosadit, což se mi snad podařilo. Měli jsme velmi kvalitní kádr. Hodně jsem toho odehrál v obraně se stoperskou dvojicí Petr Lukáš, Martin Klein, vlevo pak byl Tonda Rosa.

Jak hodnotíte výkony teplického mužstva?

V roce 2009 jsme vyhráli domácí pohár, díky čemuž jsme se dostali do kvalifikace o Evropskou ligu proti Hapoelu Tel Aviv. V lize nám skvěle vyšel podzim 2009, kdy jsme se stali podzimními mistry. Ale to se jako úspěch moc nepočítá, protože jsme nakonec skončili čtvrtí bez evropských pohárů. Škoda, mohli jsme to loni dotáhnout výš. A letos jsme byli až desátí, což nestojí za řeč.

Váš největší zážitek z angažmá na severu Čech?

Asi ten poslední zápas před pár dny, který byl věnován loučení našeho kapitána Pavla Verbíře s kariérou. Vážím si toho, že jsem s ním hrál v jednom dresu tři a půl roku. Jeho rozlučka byla na české poměry velkolepá. Byl to krásný Pavlův večer.

Zůstanete s teplickým klubem v kontaktu i nadále?

Určitě. Klukům budu držet palce a věřím, že si často zavoláme.

S jakými pocity se tedy loučíte?

Odcházím v dobrém, což je důležité. Momentálně jsem doma ve Zlíně a poletím ještě někam do zahraničí na dovolenou. Tedy nic mimořádného. Smlouva v Teplicích mi končí 30. června, ale jsme dohodnuti, že už teď jsem volný.

Míříte do pražské Sparty. Co od nové štace očekáváte?

Měl bych se na Letné hlásit už na prvním tréninku, ale ještě přesně neznám jeho termín. Nemohu si dávat nějaké vysoké osobní cíle, spíše chci jít postupně. Hlavně bych se rád probojoval do sestavy a zahrál si i kvalifikaci o Evropskou ligu, která na Spartu brzy čeká.

Reklama