Hlavní obsah

Slavia uplatnila opci na Pospěcha, v klubu naopak končí Naumov

Ve fotbalové Slavii budou i v příští sezóně působit útočník Zbyněk Pospěch a obránce Martin Dostál, kteří v pražském klubu strávili jarní část na hostování. Vršovické vedení na oba hráče uplatnilo opci a nyní s nimi jedná o uzavření kontraktu. V Edenu naopak končí útočník Riste Naumov a nové angažmá si hledá bek Jiří Koubský.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zbyněk Pospěch (vlevo) bude i v příští sezóně oblékat dres Slavie.

Článek

Osmadvacetiletý Pospěch přišel do Slavie v průběhu zimní přípravy z Brna a se sedmi góly se stal nejlepším jarním střelcem pražského celku. Na ligové trávníky se přitom vrátil po dvouleté přestávce, zaviněné sporem s bývalým agentem a následným zastavením činnosti.

Dostál v Edenu hostoval z Čelákovic. Jednadvacetiletý slávistický odchovanec odehrál v lize na jaře šest zápasů, dvakrát se představil v domácím poháru.

Slavia usiluje o to, aby její barvy nadále hájili také útočník Stanislav Vlček, bek David Hubáček a záložník Lukáš Jarolím. Všem třem zkušeným hráčům končí 30. června stávající smlouva a vedení jim nabídlo nové.

Naopak Slavia neprodloužila kontrakt s makedonským útočníkem Naumovem, jenž se zotavoval z těžkého zranění a v lize v uplynulé sezóně neodehrál jediný zápas. Již v minulých dnech Pražané avizovali, že v klubu končí také brankář Zdeněk Zlámal a bek Benjamin Vomáčka. Jeho kolega z obrany Koubský dostal svolení k tomu, aby si hledal nové angažmá.

Reklama

Související témata: