Hlavní obsah

Švancarovi ukápla slza, ale na Slovácko bude vzpomínat v dobrém

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

S trochou smutku na duši, ale bez jakékoli zloby se ve středu na Slovácku rozloučil fotbalový útočník Petr Švancara. Byť byl v uplynulých dvou sezónách nejlepším střelcem mužstva, vedení uherskohradišťského klubu se rozhodlo neprodloužit s ním smlouvu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Švancara (vpravo) v dresu Slovácka.

Článek

„Nebudu říkat, že mi to není líto, ale prostě jejich rozhodnutí respektuji. Já jsem se na jaře na hřišti snažil, aby na mě opci uplatnili, avšak v úterý mi funkcionáři definitivně sdělili, že chtějí dál pokračovat beze mě. Podali jsme si na to ruce, odcházím naprosto v pohodě,“ tvrdí třiatřicetiletý Švancara.

Na dvě prvoligové sezóny ve Slovácku bude prý vzpomínat jen v dobrém. „Misi jsem tady splnil, loni i letos se nám podařilo nejvyšší soutěž v Hradišti zachránit. V srdci mi navždy zůstanou fantastičtí fanoušci. Hrozně rád jsem občas mezi ně do kotle zavítal. Těší mě, že jsem je mohl nějaký čas na trávníku bavit. Mám navíc radost, že jsem za Slovácko vstřelil televizní gól roku, byl jsem zde vyhlášen nejlepším sportovcem okresu a z paměti mi nikdy nevymizí ani hostování v místním divadle,“ bilancuje.

Se spoluhráči i zaměstnanci klubu se už Švancara stihl rozloučit. „Obešel jsem je úplně všechny a občas u toho ukápla i nějaká ta slzička. Příznivci Slovácka mi mohou přijít naposledy zamávat ještě příští sobotu, kdy v sousedním Starém Městě nastoupím v benefičním zápase osobností. Představí se v něm mimo jiné někteří hokejoví reprezentanti z nedávného MS i třeba herci Genzer, Suchánek či Náhlovský,“ pozval fandy do hlediště.

Příští týden bude moudřejší

Toho, že mnozí z fanoušků jeho nucený odchod ze Slovácka v internetových diskusích ostře kritizují, si považuje. „Nemá ovšem smysl vytvářet jakoukoli rebelii proti klubovému vedení. Já osobně si Slovácko už navždycky zařadím mezi několik týmů, jejichž výsledky bedlivě sleduju,“ prozradil.

Švancara momentálně netuší, kam povedou jeho další fotbalové kroky. „Dokud nebudu mít naprosto jasno, kde budu působit v příští sezóně, nepojedu ani nikam na dovolenou. Hodlám se co nejdříve sejít se svým agentem Ondrou Chovancem a proberu s ním nabídky. Dám na jeho radu. Zatím vůbec k žádnému jednání nedošlo, nechci být tudíž prozatím konkrétní. Rád bych si ale ještě zahrál v první lize,“ naznačil Švancara, aniž by jakkoliv okomentoval údajný zájem pražské Dukly, která se mezi elitu po letech vrátila. „Příští týden už snad budu moudřejší,“ připustil.

Naději ovšem nesebral ani truchlícím příznivcům Brna, které po devatenácti letech sestoupilo z Gambrinus ligy. „Jsem rodilý Brňák a místní patriot. Bavit se lze o všem. Když vedení Zbrojovky projeví o můj návrat vážný zájem, pochopitelně bych uvažoval o tom, že týmu pomůžu zpátky nahoru,“ nevyloučil Švancara ani tuto možnost.

Reklama

Související témata: