Hlavní obsah

V Ostravě je na testech slovenský fotbalový útočník Harsányi

Novou tváří v kádru Baníku Ostrava by se mohl stát slovenský fotbalový útočník Zoltan Harsányi. Čtyřiadvacetiletý hráč, který strávil čtyři roky v rezervě účastníka Premier League Boltonu, je na Bazalech na testech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava (zleva) Tomáš Frejlach, Lukasz Zejdler a Antonín Fantiš. Ilustrační foto.

Článek

Do čtrnáctého týmu uplynulého ligového ročníku dorazil bývalý slovenský mládežnický reprezentant po exotickém angažmá v Íránu, kde působil v dresu Paykanu poslední půlrok. Vzhledem k tomu, že prvoligový tým Baníku je v současné době na dovolené, má Harsányi individuální program. "Zatím je u nás fyzických a zdravotních testech, pak se uvidí," řekl dnes ČTK předseda představenstva Jakub Kahoun.

Harsányi odcházel v roce 2007 jako velký příslib slovenského fotbalu do Boltonu, do prvního celku Wanderers se však nikdy neprobojoval. Po čtyřech sezonách Anglii opustil. Loni v létě se vrátil do slovenské ligy, během podzimního účinkování v Dunajské Stredě vstřelil čtyři góly a v zimě zamířil do Íránu.

Ofenziva byla v uplynulé sezoně velkým problémem Ostravy. Baník měl po odchodu Vydry, Ličky a Mičoly pátý nejslabší útok, proto se dívá po posilách. V okruhu možných kandidátů je třeba Petr Švancara, kterému skončila smlouva ve Slovácku.

Svolení k odchodu naopak mají útočníci Zdeněk Šenkeřík s Róbertem Zeherem a brankář Antonín Buček.

Reklama

Související témata: