Hlavní obsah

Příště rozhodneme, slíbil Golda a uznal, že Kubíčkova nahrávka korupci nasvědčuje

Zatím jen zastavení činnosti a pokuta za nedostavení se k disciplinárce. S fotbalovou Olomoucí to však může dopadnout mnohem hůř. Disciplinárka ve čtvrtek znovu otevřela případ údajné korupce v předloňském duelu posledního ligového kola s Bohemians Praha. „Nenecháme se vtáhnout do bahna. Příště rozhodneme,“ ujistil šéf disciplinární komise Jiří Golda.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Golda, šéf fotbalové disciplinárky

Článek

Kromě šéfa klubu Jaromíra Gajdy se další předvolaní z Olomouce na vaše zasedání nedostavili. Tím vás pěkně naštvali...

Samozřejmě. Odmítli vypovídat a nepřijeli. Olomoucký soudce mi sice poslal gentlemanskou žádost, aby svědci nevypovídali, ale já se nenechám nikam tlačit. U soudu se nyní objevily tak závažné skutečnosti, že jsme kauzu museli otevřít a musíme ji dořešit. Nesnáším, když na mě někdo tlačí všelijakými kanály. Projednávání kauzy jsme tedy odložili na 27. června a v tento den také rozhodneme. Pokud pánové Gajda, Psotka, Kotůlek a Římský znovu nebudou vypovídat, tak rozhodneme bez nich.

Vyslechli jste bývalého olomouckého šéfa Jiřího Kubíčka. Co říkáte nahrávce jeho rozhovoru s bývalým pokladníkem Sigmy?

Pan Kubíček vypovídal ve stejném duchu jako u soudu. Pustil nám nahrávku, která nasvědčuje tomu, že ke korupci došlo. Nepochybně je to jeden z nepřímých důkazů, z nichž si skládáme kompletní mozaiku. Odposlech je jeden z momentů, které nám do případu vnášejí světlo.

Olomoucký okresní soud bude případ projednávat 23. června, tedy čtyři dny před vámi. Předvolal spoustu svědků, co když verdikt znovu nepadne?

My prostě rozhodneme 27. června. Jsem zvědavý, jaké důkazy Olomouc přinese a jak budou schopni vysvětlit tu nahrávku. Nenecháme se rozhodně zatáhnout do bahna, aby se to táhlo tři čtyři měsíce a předvolávali spoustu dalších svědků. Jestliže se uplácelo a byly porušeny fotbalové řády, nemusíme čekat na rozhodnutí soudu.

Již 24. června se mají schválit výsledky minulé sezóny a vylosovat nový ligový ročník. Co když Olomouc až poté ze soutěže vyloučíte?

Vím o tom, ale na to se nemůžeme ohlížet. Losování se dá i posunout, což je zcela v kompetenci pana Lubase, který na svazu profesionální fotbal řídí.

Jak s případem souvisí právník Ondřej Lněnička, jehož jste také vyslechli?

Také k soudu je předvolán jako svědek. Vypověděl, že šéf střížkovského klubu pan Kapr k němu chtěl třistatisícový úplatek od Olomouce dát do úschovy. Pan Lněnička to však odmítl. Je to tedy další člověk, který potvrzuje, že k něčemu došlo.

Reklama

Související témata: