Hlavní obsah

Advokát fotbalové Sigmy žádá disciplinárku, aby počkala na soud

Právní zástupce Sigmy Olomouc Petr Konečný žádá disciplinární komisi ČMFS, aby přerušila vyšetřování úplatkářské aféry olomouckého fotbalového klubu až do pravomocného rozhodnutí soudu. V dopise, který má ČTK k dispozici, argumentuje tím, že by výslechem svědků před komisí mohly být zmařeny důkazy, které chce předložit soudu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Šéf olomouckého fotbalového klubu Jaromír Gajda odchází z jednání disciplinární komise ČMFS.

Článek

Disciplinární komise na čtvrtek předvolala několik funkcionářů Sigmy, kteří jsou podezřelí z korupce při předloňském duelu posledního ligového kola s Bohemians Praha. Trenér Zdeněk Psotka, asistent Martin Kotůlek a bývalý pokladník Ladislav Římský se však na Strahov nedostavili, za což komise klub potrestala pokutou 300 tisíc korun.

Advokát klubu jejich neúčast obhajuje tím, že svědky není možné vyslechnout u disciplinární komise dříve než tak učiní soud, který je rovněž předvolal na 23. června. "Provádění důkazů před DK ČMFS, které nebyly doposud provedeny před soudem, by mohlo důkazy oslabit či zmařit. Provádění důkazů kdekoliv mimo trestní řízení považuji za rozporné s trestními předpisy, ale i základními zásadami práva," napsal advokát klubu.

Poukázal i na to, že soudce Aleš Vašků požádal komisi, aby tyto svědky zatím nevyslýchala. Předseda disciplinárky Jiří Golda však už po čtvrtečním zasedání uvedl, že žádost soudu měla jen gentlemanský charakter a nebyla pro komisi právně závazná. Zdůraznil, že komise jedná nezávisle na trestním řízení a je připravena kauzu uzavřít i v případě, že soud 23. června nerozhodne.

Reklama