Hlavní obsah

Mistrovský pohár v hospodách, fotbalisté Plzně jako manekýni na přehlídkovém molu

Už dva týdny sice uběhly od chvíle, co fotbalisté plzeňské Viktorie získali mistrovský titul, fanoušci v městě piva však historickým primátem žili, žijí a dál žít budou. V tomto týdnu kupříkladu putoval mistrovský pohár po plzeňských hospodách, kde se s ním mohli fotbaloví příznivci zvěčnit, v sobotu se pak bude slavit celé odpoledne na nádvoří plzeňského pivovaru.

Foto: archiv sport.cz

Mistrovský pohár vybojovaný fotbalisty Viktorie putoval po plzeňských hospodách, kde se s ním fanoušci zvěčňovali.

Článek

Pro návštěvníky plzeňských hospod to bylo velké překvapení... Nejenže se v padesáti z nich čepovalo po sto pivech zdarma, ale do pěti vybraných restaurací zavítal i mistrovský pohár, který fotbalisté Viktorie získali. Samozřejmě v mohutném autě nazdobeném vlaječkami Gambrinusu a v doprovodu urostlých bodyguardů, kteří z cenné trofeje nespustili oči.

Fotbalovým příznivcům i běžným návštěvníků restaurací to však bylo jedno, Pohár si předávali z ruky do ruky, každý se s ním chtěl vyfotografovat, každý si chtěl cennou trofej alespoň na chvíli užít. Vždyť i fanoušci na něm měli svůj podíl, takže se vytvářely individuální i společné fotografie s pohárem mistra Gambrinus ligy. Někteří použili telefon a ti, kteří bydleli poblíž, dokonce neváhali doběhnout domů pro fotoaparát.

Takhle s trofejí pro mistra ligy řádil kapitán fotbalistů Pavel Horváth, jen co ji od předsedy svazu Ivana Haška převzal.foto: Právo/Jan Handrejch

V sobotním odpoledni ale budou fotbalové oslavy v Plzni pokračovat. Samozřejmě že na nádvoří pivovaru, kde se bude slavit nejen titul, ale i kulaté stoleté jubileum klubu. Právě to bude připomínat plaketa, jež bude v pivovaru odhalena, aby na věky věků dávala na vědomí, že v roce 1911 Viktoria Plzeň vznikla a po sto letech své existence k mistrovskému titulu dokráčela.

Samozřejmě, že mezi fanoušky přijdou do pivovaru i hráči mistrovského mančaftu. Nejen proto, aby rozdávali autogramy, ale aby si s nimi malí i velcí nadšenci porovnat své fotbalové dovednosti a aby se také producírovali na přehlídkovém molu. Předvádět se totiž bude kolekce dresů na novou sezónu, přičemž účinkovat budou nejen modelky, ale i hráči z Horváthovy družiny.

A protože jídla a pití bude v pivovaru tradičně dost a dost a i na krájení narozeninového dortu dojde, protože koncertovat bude kapela Semtex, zábavou bude fotbalové odpoledne v plzeňském pivovaře naplněno vrchovatě.

Reklama

Související témata: