Hlavní obsah

Šampión z Plzně bude ladit formu na Ligu mistrů v Rakousku

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně jako první ligový tým zahájili letní přípravu na novou sezonu, ovšem klíčoví reprezentanti se k týmu připojí o týden později. Úřadující šampion se po pouhých dvanácti dnech dovolené poprvé sešel v omezeném počtu v pátek a nyní se bude měsíc chystat na červencový vstup do druhého předkola Ligy mistrů. Vrcholem přípravy bude herní soustředění v Rakousku, kde Viktoria změří síly se třemi zahraničními soupeři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně na tréninku

Článek

"Věřím, že za těch dvanáct dnů, co měli hráči volno, si odpočinuli, odreagovali se, a že budou mít maximální chuť na přípravu na kvalifikaci Ligy mistrů," uvedl kouč Pavel Vrba. Jeho svěřenci vstoupí do Ligy mistrů 12. nebo 13. července, odvety druhého předkola jsou na programu za týden.

V kádru zatím proběhlo minimum změn. K týmu se pouze připojili navrátilci z hostování útočník Tomáš a brankář Lukáš Krbečkové, gólman Michal Daněk a záložník Vladimír Darida.

Vrba má nyní v kádru čtveřici gólmanů. "Až do odjezdu do Rakouska se budou připravovat všichni čtyři, potom uvidíme," uvedl trenér, podle kterého je nepravděpodobné, že by se z hostování vrátil ještě někdo další. "Do úvahy by připadal (Jan) Lecjaks, ale ten je na šampionátu (do 21 let) a uvidíme, jak se předvede. On sám se netajil tím, že by upřednostnil zahraniční angažmá," uvedl Vrba na adresu beka, jenž odejde z Anderlechtu.

Novou plzeňskou posilou by se měl stát hradecký útočník Václav Pilař, který na Kirin Cupu v Japonsku poprvé nakoukl do reprezentace. "Co vím, tak probíhají intenzivní jednání," podotkl Vrba, který měl v pátek na tréninku k dispozici už i Pavla Horvátha.

Pokud jednání dopadnou dobře, Pilař by se připojil k mistrovskému týmu asi nejdříve v pátek 17. června, stejně jako jeho reprezentační spoluhráči Daniel Kolář, Milan Petržela a případně Jan Rezek, pokud nezmění dres.

Žádný velký výprodej Západočeši neplánují, v úvahu připadá jen Rezkův odchod. "V současné době probíhají jednání, Honza má nabídku ze zahraničního klubu. Uvidíme, jak se ta jednání budou vyvíjet a podle toho se bude odvíjet případné další doplňování kádru. Žádné další odchody plánovány nejsou," dodal Vrba.

Program přípravy:
17. června: Plzeň - Koloveč,
22. června: Plzeň - Doubravka,
25. června: Plzeň - Sokolov,
27. června - 5. července: herní soustředění v Rakousku (tři zápasy - Lvov, Haifa, Kluž).

Reklama

Související témata: