Hlavní obsah

Ligoví nováčci Dukla a Žižkov dostali licenci pro příští sezónu

PRAHA

Nováčci první fotbalové ligy Dukla Praha a Viktoria Žižkov dostali profesionální licenci pro příští sezónu. Na základě doporučení od komise pro stadióny a hrací plochy ji v pondělí oběma klubům udělila licenční komise. Oba pražské celky garantovaly, že vybudují vyhřívaný trávník, který je pro účast v nejvyšší soutěži nezbytný.

Foto: Jan Handrejch

Pražská Dukla se zavázala dobudovat vyhřívání trávníku na Julisce do 21. října.

Článek

"Na začátku licenčního období jsme řekli, že budeme ctít stanoviska odborných komisí a odborných orgánů ČMFS. Proto jsme se na základě stanoviska komise pro stadióny z 10. června rozhodli udělit Dukle i Žižkovu licenci," řekl ČTK předseda licenční komise Bohuslav Pavlík.

"Oba kluby předložily smlouvy, kterými garantují, že bude vybudováno to, co není - tedy vyhřívání," prohlásil Pavlík.

Žižkov podle něj doložil, že vybaví svůj trávník vyhříváním do 31. července, Dukla pak do 21. října. Komise pro stadióny by poté měla plnění obou projektů zkontrolovat - u Žižkova vypracuje zprávu do 15. srpna a u Dukly do konce října.

Zatímco Žižkov stihne vybudovat vyhřívání skoro do začátku nového ligového ročníku, který odstartuje o víkendu 30. a 31. července, Dukle způsobí stavební práce větší potíže. Své domácí duely na začátku sezóny tak možná bude muset odehrát na jiném stadiónu, podle Pavlíka je však možné, že v červenci, srpnu a září bude moci působit na Julisce bez vyhřívání.

Komise dnes také rozhodla o licencích pro oba nováčky druhé ligy. Zatímco Opava podmínky řízení splnila, Bohemians Praha neuspěli. Střížkovský klub, který potkal pád z první až do třetí ligy, nepředložil rozvahu a výkaz zisků za poslední účetní období a plán výdajů na příští ročník.

Proti rozhodnutí se mohou Bohemians odvolat k licenčnímu tribunálu. Již v minulém týdnu nedostaly licenci pro druhou ligu další čtyři kluby - Most, Vlašim, Znojmo a Varnsdorf.

Reklama