Hlavní obsah

Fotbalisty Jablonce posílí záložníci Novák a Kopic

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisty Jablonce posílí dva mladí záložníci z druhé ligy. Ze Zlína získal severočeský klub vysokého středopolaře Filipa Nováka, který s vedením Baumitu podepíše čtyřletou smlouvu. Na stejný post angažoval Jablonec také Jana Kopice z Jihlavy. Hostování sparťanského útočníka Lukáše Třešňáka se od léta změní v přestup. Informoval o tom klubový web.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Jablonce hláasí nové posily.

Článek

Dvacetiletý Novák začínal s fotbalem v Přerově, odkud zamířil do Zlína. V uplynulé druholigové sezoně nastoupil k 24 zápasům, ve kterých vstřelil šest branek.

Jednadvacetiletý Kopic odehrál ve skončené sezoně 23 zápasů a dal jeden gól. Podzim strávil v Čáslavi, jarní část odehrál v Jihlavě. S Vysočinou mu těsně unikl postup do první ligy.

Jablonec také definitivně potvrdil příchod stopera Jakuba Štochla z Příbrami. Čtyřiadvacetiletý talentovaný obránce se u Litavky vypracoval v jednu z hlavních týmových opor, v uplynulé sezoně chyběl jen ve dvou zápasech. Celkem má na kontě 81 ligových duelů a jeden vstřelený gól.

"Jablonec je pro mě velká výzva. Po těch letech v Příbrami jsem už potřeboval změnu. Jablonec je jedním z nejlepších klubů u nás, určitě to pro mě bude další krok v mé kariéře," řekl mladý obránce.

Už na konci uplynulé sezony Jablonec avizoval, že neprodlouží smlouvy s obráncem Pavlem Drskem a záložníkem Tomášem Michálkem.

Reklama

Související témata: