Hlavní obsah

Dukla bude vyhřívaný trávník budovat v průběhu podzimu

PRAHA

Vyhřívaný trávník, který byl podmínkou pro udělení prvoligové licence, budou na stadionu fotbalové Dukly Praha na Julisce budovat v průběhu podzimu. Výstavba se má stihnout během 9. a 10. kola, která by Dukla měla sehrát na hřištích soupeřů, pokud Českomoravský fotbalový svaz vyhoví její žádosti. Mezi obě kola se navíc vklíní reprezentační přestávka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Patrik Gedeon se raduje z návratu Dukly do první ligy.

Článek

Dukla musela pro získání licence, kterou obdržela v pondělí, předložit ČMFS plán rekonstrukce trávníku. "Podle projektu Stadiony 2012 jsme povinni disponovat zařízením na vyhřívání hrací plochy a tuto podmínku jsme se zavázali splnit do 31. října 2011, kdy proběhne kontrola funkčnosti," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel. "Dobrá zpráva pro naše fanoušky je, že ligu začneme hrát na Julisce," dodal.

Odklad výstavby byl prý umožněn i kvůli tomu, že trávník na Julisce má vysokou kvalitu i bez vyhřívání. "Ke stejnému závěru došla Komise pro stadiony a hrací plochy. Proto jsme svaz požádali, abychom mohli sehrát 9. a 10. kolo příští sezony na hřištích soupeřů. Ve spojení s reprezentační pauzou budeme mít na budování vyhřívání přibližně měsíc," dodal Bittengel.

Reklama