Hlavní obsah

Fotbalista Heinz se vrací domů, Olomouci se upsal na dva roky

OLOMOUC

Fotbalista Marek Heinz se po jedenácti letech vrací do Olomouce. Bronzový medailista z mistrovství Evropy v roce 2004 se po odchodu z Ferencvárose Budapešť rozhodl pro návrat domů, v Sigmě dnes podepsal třiatřicetiletý ofenzivní hráč smlouvu na dva roky s opcí.

Článek

Heinz je třetí zkušenou posilou čtvrtého celku uplynulého ligového ročníku. Klub v tomto týdnu už dokončil příchod útočníka Adama Varadiho z Plzně a na hostování i brankáře Zdeňka Zlámala z italského Udine. Devětadvacetinásobný reprezentant Heinz by měl v Sigmě vnést zkušenosti do ofenzivních řad, které přišly o svého nejlepšího střelce Pavla Šultese.

"Je příjemné se vrátit po tolika letech domů," řekl novinářům olomoucký odchovanec, který v uplynulé sezoně nastřílel za budapešťský celek sedm gólů a pomohl mu k třetímu místu v maďarské lize. Ferencváros se však ve druhé polovině sezony dostal do finančních problémů a to urychlilo Heinzův návrat. "Nebyl to ale hlavní důvod, chtěl jsem se už kvůli rodině vrátit po dlouhých letech v zahraničí co nejblíže domovu," podotkl Heinz.

Příchodům do olomoucké šatny ještě není konec. Podle předsedy představenstva Josefa Lébra chce klub další posilu představit v příštím týdnu. "Snažíme se plnit požadavky našeho trenéra. Hodně stál o Varadiho s Heinzem, další výrazná posila by moha přijít v příštím týdnu," uvedl Lébr.

Fotbalový světoběžník Heinz opustil Olomouc v roce 2000 a před dnešním návratem stihl vystřídat deset dalších klubů v pěti evropských soutěžích: bundesligové týmy Hamburk, Bielefeld a Mönchengladbach, turecký velkoklub Galatasaray Istanbul, francouzské St. Etienne a Nantes, rakouský Kapfenberg, Ferencváros Budapešť a Brno. Během ročního angažmá v Ostravě v roce 2004 pomohl Baníku 19 góly k mistrovskému titulu a byl nejlepším střelcem soutěže.

Heinz a s ním i celá Sigma jsou stále v nejistotě ohledně příští sezony. Klub je zapleten v kauze údajného uplácení při utkání s Bohemians Praha před dvěma lety a disciplinární komise by v případu měla vynést definitivní verdikt 27. června. Klubu může v krajní situaci hrozit až sestup do třetí ligy.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články