Hlavní obsah

Kývl jsem na zajímavou nabídku, glosuje Štohanzl příchod do Boleslavi

Dva roky patřil záložník Jan Štohanzl k oporám fotbalistů Bohemians 1905 v první lize. Do týmu přišel po tehdejším postupu mužstva mezi elitu a výrazně přispěl k tomu, že Klokani hlavně v uplynulém ročníku doslova zazářili šestým místem. Letní přípravu ale Štohanzl zahájil už s týmem Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Štohanzl z Bohemians 1905 se raduje z gólu.

Článek

Co říkáte na umístění Bohemians 1905 v tabulce?

Určitě to byl velký úspěch. Udělali jsme maximum, protože nikdo s námi na takové pozice v horní polovině tabulky nepočítal. V Bohemce jsem byl velmi spokojený.

Přesto ji opouštíte. Co vás zlákalo do Boleslavi?

Přišla nabídka, kterou jsem zvážil. A chci zabojovat o to, abych měl šanci zahrát si co nejvíce i v lize a případně v evropském poháru. Myslím, že Boleslav je kvalitativně ještě na vyšší úrovni než Bohemka.

První dojmy z nového působiště?

Jsem tady od středy a absolvoval jsem s týmem první tréninky. Už z dřívějška jsem znal některé kluky. Teď mě zajímá hlavně letní příprava.

Boleslav čeká Evropská liga. Máte zkušenosti s mezinárodním klubovým fotbalem?

Jen minimální. V Bohemce jsme poháry nehráli, ale dobře si vybavuji, že při svém působení v Teplicích jsem nastoupil v tehdejším Poháru Intertoto proti Grasshoppersu Curych. Bylo to už v roce 2006. Takže po pětileté pauze cítím naději, že bych si mohl znovu okusit mezinárodní soutěž.

Reklama