Hlavní obsah

Mistr před cestou do Istanbulu nečekaně ztratil

ZLÍN

Vítězství zlínské Tescomy nad pražskou Spartou důkladně otřáslo sebevědomím mistra před dalším kolem prestižní Ligy mistrů, v němž český zástupce nastoupí v úterý na hřišti Besiktase Istanbul. Hosté nastoupili ve Zlíně v momentálně nejsilnější sestavě, přesto se museli sklonit před nasazením a bojovností soupeře.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Zlín si již potřetí v řadě poradil s pražskou Spartou.

Článek

"Výhra před odvetou v Turecku by byla příjemná, ale o tom, zda nás nečekaná porážka srazí nebo naopak nabudí, bych nechtěl spekulovat. Jde o dvě naprosto odlišné soutěže a v obou chceme uspět. Teď půjde o to pozitivně naladit mužstvo k jeho nejbližšímu zápasu," uvedl trenér Pražanů Jiří Kotrba.

Příčiny prohry na zlínském trávníku viděl jasně: "Začali jsme příliš vlažně, brzy dostali gól, a když jsme ve druhém poločase získali výraznou převahu, nedokázali jsme překonat výborného brankáře soupeře. Jinak však mělo utkání všechno, co patří k dobrému fotbalu. Kvalitu, plné hlediště i hezké momenty na obou stranách," dodal kouč Sparty.

Na rozdíl od něj měl trenér zlínského celku všechny důvody ke spokojenosti. "Celé mužstvo odvedlo výkon na hranici vlastního sebeobětování. Za to chci hráčům poděkovat. Měli srdce, morálku a prokázali obrovskou snahu napravit neúspěch z Jablonce, což se jim podařilo," kvitoval Vlastislav Mareček. Nemohl si vynachválit bezchybný výkon brankáře Nováka, který několikrát domácí podržel.

Novák byl vynikající

"Byl to pro mě nesmírně těžký zápas a jsem rád, že jsme ho dotáhli k vítězství. Krátký výpadek světla nic neovlivnil. Byl stejný pro obě mužstva. Nejtěžší chvíle jsem prožíval při dorážce Labanta poté, kdy mi míč vypadl z rukou po souboji se Sionkem," svěřoval se Otakar Novák, úspěšný gólman Zlína.

Jeho výkonu si povšiml i sparťanský záložník Lukáš Zelenka, jemuž Novák chytil tutovku ve druhém poločase, kdy míč směřoval do pravého horního rohu branky. "Myslím, že gólman má na vítězství soupeře obrovský podíl. Chytil dvě až tři branky. Zlín nás zaskočil agresivitou v osobních soubojích a dobrou obranou. Před odvetou v Istanbulu nám porážka rozhodně nepřidala, ale musíme se z ní otřepat a hrát mnohem lépe než ve Zlíně," zdůrazňuje jeden z tvůrců hry pražského mužstva.

Reklama

Související témata: